Még nem tudni, mikor és mennyiből újul meg a Pécsi Horvát Színház

2017 június 28. szerda, 10:01

A pécsi önkormányzat ezért 2017 október végére csúsztatta el a kivitelezés végső határidejét. Az eredeti tervek szerint három éve őszre kellett volna elkészülnie a teátrum felújításának és bővítésének.
Továbbra sem sikerül tartani a Pécsi Horvát Színház felújítási ütemtervét, a legutóbbi terveket – melyek szerint idén májusra, de legkésőbb a nyárra be kellett volna fejeződnie a munkának – megint felülírták – számolt be a pecsistop.hu.

Pécsi Horvát Színház alapkőletétel 2014-ben / Fotó: Sóki Tamás, MTI

Pécsi Horvát Színház alapkőletétel 2014-ben / Fotó: Sóki Tamás, MTI

“A szerződéskötést követően a vállalkozó megkezdte az épületegyüttes és a környező ingatlanok felmérését. A kivitelező az érdemi munkálatokat 2017. január hónapban kezdte meg, azonban ezen időszak (2017. január és február első fele) időjárása rendkívül hideg volt. Ezen időszak alatt a kivitelezési munkálatok késedelmet szenvedtek. A csúszás oka alapvetően az volt, hogy az igen kemény téli időjárás miatt olyan szintű szerkezeti károkat szenvedett a már korábban megépült épület torzó, melyek az ajánlatadás pillanatában nem voltak ismertek. Kizárólag ezen károk kijavítása esetén tud az új kivitelező garanciát vállalni a teljes műszaki produktumért, amely garanciális feltétel teljesítése nélkül a támogatás felhasználásáról a minisztérium felé nem tudna a város elszámolni” – áll az egyik közgyűlési előterjesztésben, amely szerint a kivitelezés újabb határideje 2017. október 31-re módosul, a záró elszámolást pedig ez év utolsó napjáig kell elkészíteni.

Eddig körülbelül nettó 350 millióba került a Pécsi Horvát Színház felújítása. A mostani kemény télben okozott károk felmérése még folyik, egyelőre nem tudni, hogy milyen pótmunkákat kell beiktatni, és hogy ezt miből is fizetik majd ki. A városfejlesztés szerint a színház felújítása és bővítése jelenleg 70 százalékos készültségi fokon áll. Egyelőre azt sem tudni, hogy mennyibe kerülhetnek a pótmunkák, mert még folyik a műszaki felülvizsgálat, így azt sem tudni, hogy milyen forrásból fogja fedezni az önkormányzat.

Forrás: pecsistop.hu