10 éve nincs köztünk Kaszás Attila – Emlékestet tartottak Zsigárdon

2017 július 02. vasárnap, 7:39

Kaszás Attila halálának évfordulójára június 23-án, Zsigárdon szabadtéri emlékestet szerveztek, amelyen a színész családtagjai, pályatársai, barátai, színészek és rajongók is részt vettek.

Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Kaszás Ildikó, Kiss László

Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Kaszás Ildikó, Kiss László

A Jászai Mari-díjas színész 2002-ben létrehozott egy falumúzeumot Zsigárdon, az édesanyja szülőházában és a házat a településnek ajándékozta. Itt látható egy állandó kiállítás Kaszás Attila fotóiból, színházi kellékekből és jelmezekből. A múzeum fenntartása közösségi erőből történik, ezért is volt fontos, hogy Kaszás halálának tizedik évfordulójára a színész barátai június 23-án egy emlékestet szervezzenek. Fellépett – többek között – Keresztes Ildikó, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Hirtling István, Kálloy- Molnár Péter, Ákos, Boros Misi, Szarka Gyula és Szarka Tamás. 

Kaszás Attila

Kaszás Attila

“Attila a barátom volt, pályatársam, egy kiemelkedő tehetségű színész. Boldogsággal töltött el, hogy a Vígszínház fiataljai, akiknek nem volt már lehetőségük Attilát személyesen ismerni, elsőre, boldogan mondtak igent a felkérésünkre, és vettek részt a megemlékezésen” – mondta Rudolf Péter, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

Az emlékest az egyik állomása a Kaszás Attila-emlékévnek, melynek keretében, novemberben egy könyv jelenik meg a színész életéről, munkásságáról halálának 10. évfordulója alkalmából.

Forrás: Bors, www.atempo.sk, Zsigárdi Kulturális Információs Központ, femina.hu