A hülyéje – Widder Kristóf rendezése vacsorával is vár Székesfehérváron

2017 július 12. szerda, 11:19

A Vörösmarty Színház nyári színházának új helyszíne vacsorázási lehetőséget is biztosít a nézőknek.

Georges Feydeau, a bohózat nagymesterének zseniális megcsalástörténetét mutatja be júliusban a Vörösmarty Színház: A hülyéje c. darabot Widder Kristóf állítja színpadra. Új helyszínen, a Feketehegy-szárazréti Kultúrudvarban lesz a premier július 16-án. Az előadás előtt egy kellemes vacsorát is elkölthetnek a nézők.

Vörösmarty Színház: A hülyéje (fotó: vorosmartyszinhaz.hu)

Vörösmarty Színház: A hülyéje (fotó: vorosmartyszinhaz.hu)

A menüben hideg gyümölcskrémleves, valamint pácolt roston csirkemell kevert friss salátával, öntettel vagy pácolt roston tarja házi héjas burgonyával szerepel. A menü ára 1500 forint (leves + főétel), amely tartalmaz egy választható italt is (1 üdítő / 1 pohár bor / 1 pohár sör). Vacsorát csak előrendelés esetén tudnak biztosítani. Rendelését Térmeg Máténál tudja leadni telefonon hétköznapokon 10 és 18 óra között, tel.: 0036/30-2842497.

A bohózatot négy alkalommal tekinthetik meg a Feketehegy-szárazréti Kultúrudvarban: július 16-án, 18-án, 20-án és 21-én, minden alkalommal 20:30 órától. A 37-es buszjáratot a színházjegy felmutatásával ingyen vehetik igénybe a nézők, és a városba visszainduló utolsó járat az előadás végéhez lesz igazítva – olvasható a vorosmartyszinhaz.hu oldalán.

Widder Kristóf, az előadás rendezője az olvasópróbán elmondta, Feydeau bohózataira az abszurd dráma előzményeként tekinthetünk, hiszen olyan drámai sűrítésekkel operál, amelyek már-már az irrealitás határát súrolják. Hamvai Kornél fordítása az önmagában is rendkívül humoros szöveget olyan poénokkal tűzdelte tele a fordítás során, amelyeket a magyar nyelv szófordulatai kínálnak. Elképzelése szerint a 60-as évek francia sanzonvilága és a revü elemei jelennek meg majd az előadásban.

A hülyéje a megcsalás története: két férfi bármit megtenne, hogy elcsábítsák közös ismerősük, Vatelin nejét. A szépség viszont csak akkor hajlandó beadni a derekát, ha bebizonyosodik, hogy a férje megcsalta őt. Márpedig megcsalta… A kérdés csak az, mikor derül ki, és pontosan hogyan!

Szereplők: Egyed Attila, Varga Gabriella, Andrássy Máté, Závodszky Noémi, Keller János, Kelemen István, Kerkay Rita, Varga Lili, Kozáry Ferenc, Váradi Eszter Sára, Kricsár Kamill, Juhász Illés, Kovács Sándor József, Soltész Rita.