A Sztalker csoport fogja alakítani a 10 éves Kaszás Attila Pajta Színház programját

2017 július 13. csütörtök, 7:36

Különleges hangulatú, kulturális élményekben gazdag lesz az idei, tizedik, jubileumi évad a Szarvas József színművész által életre hívott Kaszás Attila Pajta Színházban. Az őrségi Viszákon július 17-23. között a Kultúrpajta tárt kapukkal várja az érdeklődőket.

 “Baráti hangulatú rendezvénysorozat, ahol a színházi, képző – és építőművészeti magas kultúra beköltözik a pajtába. A helyi jellegzetességek, és a nagyvárosi színjátszás összetalálkozása 2006 óta. Színészek, építészek, tündérkerti gyümölcsfa ültetők, felnőtt és gyermek résztvevők színes, izgalmas kavalkádja”.

Ifj. Vidnyánszky Attila / Fotó: Simon Attila

Ifj. Vidnyánszky Attila / Fotó: Simon Attila

Idén 10 éves a rendezvény. Fontos fordulópont az idei év a színház életében. Amellett, hogy a 2017-es nyári programok felvonultatják ennek a tíz éves munkának színházi, művészeti és népművészeti értékeit, új utakat is kezd.

„Az idei program már abban a tudatban formálódott, hogy a következő, 2018-as évadban a színház arculatát és szakmai programját már a Sztalker(t) csoport fogja meghatározni. Legfőbb törekvésünk ezzel, hogy a KAPSZ önálló bemutatóval színesítse a nyári színházi palettát minden évben.

Folyamatosan figyelek arra, hogy munkánk szándékát, hitelességét megőrizzem. A kultúra közösségben végzett, mindenre kiterjedő folyamat,  ezért is fontos, hogy a résztvevő képzőművészek közösséget alkotva is hitelesítsék munkánkat. A színház mellett, a Tündérkertben több mint száz őshonos gyümölcsfának több, mint 100 gyermek gondnoka van. A népi építészek vándoriskolai munkáiban is ott a lehetőség a kaláka közösség összetartó tapasztalatának megújítására. Az előadóművészek is évadjainknak visszatérő közreműködői, így elérkezett az ideje, hogy állandóságot teremtve, fiatal korosztállyal folytassuk, már nem csak befogadó szándékú munkánkat. Így találkozott össze a Kaszás Attila Pajta Színház szándéka a Sztalker csoporttal” – mondta el Szarvas József a KAPSZ alapítója.

A Vecsei H. Miklóst és ifj. Vidnyánszky Attilát is soraiban tudó Sztalker csoport egy fiatal színész közösség, akik idén Shakespeare Rómeó és Júlia című előadását hozzák el a pajtába.

A jubileumi programra erdélyi, felvidéki, budapesti színházak kiválóságain kívül, a magyar amatőr pajtaszínházak is bemutatkoznak, az „Örökségünk Kaszás Attila” program jegyében.

Csernyus Lőrinc Ybl – díjas építész bevezetésével folytatódik a viszáki vándoriskola program.

Az esti előadások mellett délután amatőr színjátszókat látnak vendégül, és folyamatosan látogatható a „Tárt Kert” kiállítás.

Szarvas József / Fotó: Simon Attila

Szarvas József / Fotó: Simon Attila

A KAPSZ programjai 2017. július 17-től 23-ig:

Július 18.
19.30
 – Tündérkerti históriák és egyéb költemények  // Fsz.: Szarvas József. // A Kaszás Attila Pajta Színház produkciója

Július 19.
17:00 – 
A két gyakás // A homokbödögei Szó és Kép Színpad előadása
19:30 – Shakespeare: Rómeó és Júlia // A kaposvári Színházművészeti Egyetem előadása // Rendezte: Ifj. Vidnyánszky Attila

Július 20.
19:30 – 
Rejtő Jenő élete és művei nyomán: Szájon lőtt tigris // Fsz.: Olt Tamás // A Nemzeti Színház produkciója 

Július 21.
19:30 – 
Griskovec:Hogyan ettem kutyát // A felvidéki CsaVar Színház előadása

Július 22.
16:00 – 
Helén és a tehén – Bókaháza, Bokréták Színpad // Komédiák– Vasvári Játékszín // Szerelek – Kecskeméti Katona, Kamra
19:30 – Kocsis István: A tér // Fsz.: Sebestyén Aba. // A marosvásárhelyi Yorick Studió produkciója

Július 23.
18:00 – 
„Csoda” – válogatott pillanatok // Szarvas József kiállítása // Közreműködik a Somogyudvarhely amatőr színháza: Az Udvarhelyi legény csudája
A kiállítás megtekinthető: augusztus 20-ig 10.00 és 18.00 óra között.
A Tárt kert közösség és Stremeny Géza kiállítása július 22-ig látható.

Belépő az esti előadásokra: 1200 Ft.

 

 
 

Kapcsolódó anyagok