Vígjáték, musical és operett is vár a Mandala Nyáron Nyíregyházán

2017 július 17. hétfő, 13:08

A Mandala dalától lesz hangos ismét a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu.
Vígjáték, musical, operett, koncert, verses összeállítás és mesejáték is egyaránt szerepel majd az immár 26. Mandala Nyár programjában. Olyan művészek lépnek színre a csillagos ég alatt, mint Varga Miklós, Sasvári Sándor, Mikó István, Pikali Gerda és Csőre Gábor.

Fotó: nyiregyhaza.hu

Fotó: nyiregyhaza.hu

Bódis Gábor ügyvezetõ elmondta, az idén több koprodukcióban készült bemutatójuk lesz, mint korábban volt. Egy zenés vígjátékkal kezdenek: a Bérgyilkos a barátomat Besenczi Árpád rendezi, de láthatja majd a közönség az Egy tányér napfény címû musical õsbemutatóját is. Társulatuk tagjain kívül szerepel az elõadásban Varga Miklós, Mikó István, Nagy Gábor és Szabó Anikó is. A Rotary Club nyíregyházi egyesületével közösen szervezett est bevételének egy része jótékonysági célokra szolgál majd.

A Milne Micimackójából készített színpadi adaptációt Mandala-módra most láthatják elõször a nézõk, de az elõadások között szerepel még például a Tanulmány a nõkrõl címû zenés vígjáték is, amiben fellép egyebek mellett Csomor Csilla, Dósa Mátyás, Kovács István és Bozsó József, aki rendezõje is a produkciónak, valamint a Háry vagyok, az angyalát! címû zenés darabot, ami Garay János mûvének mai viszonyok közötti átirata. Műsorra kerül a Magyar Zenés Színház jóvoltából a Csárdáskirálynõ, de a Lúdas Matyi címû interaktív zenés játék is évek óta levehetetlen a Mandala mûsoráról.

Forrás: Nyíregyházi Napló