A Rózsa Sándorral nyitott a mórahalmi Patkó Lovas Színház évada

2017 augusztus 07. hétfő, 16:39

Megkezdődött a Patkó Lovas Színház harmadik évadának lovas színházi előadássorozata. Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója Rózsa Sándorról, az alföldi betyárról rendezett rockoperát. Nm maradt el az ostorcsattogtatás, az ágyúdörgés, a puskaropogás sem, sztárvendégként pedig Nótár Mary is szerepet kapott. A darab a betyárok romantikus világát idézte meg, de komoly mondanivalót is megfogalmazott a hazaszeretetről, a barátságról, a hovatartozásról – mindezt a forradalom és szabadságharc korában.

Nemzeti Lovas Színház: Rózsa Sándor, az alföldi betyár

Nemzeti Lovas Színház: Rózsa Sándor, az alföldi betyár

“Rózsa Sándor szinte egy mitikus figura a környéken, azt beszélik, hogy sokat segített a szegényeken és innen vonult be, állt a szabadságharc mellé. A magyar csikósvilágot, ostorcsapásokkal, fokosokkal, lovas jelenetekkel mutattuk be. A legújabb lovaink – amelyeket egyenesen Andalúziából hoztunk -, főszerepet kaptak a kitűnő színészek mellett a darabban. Ezek kivételes mének, szinte táncra perdülnek a porondon, még dinamikusabbak lehetnek velük az előadásaink” – mondta Pintér Tibor.

A színházzá alakult lovarda ráadásul jóval többet nyújt idén a nézőknek mint a korábbi években: 80 millió forintos pályázati pénzből fejlesztették a hang- és fénytechnikát, kialakítottak egy 7X3 méteres LED falat és bővítették a parkolót is.

A Patkó Lovas Színház és a Nemzeti Lovas Színház előadásai folytatódnak Mórahalmon. Az István, a király hagyományosan nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án és 21-én látható, a lovas színházi évad utolsó előadása augusztus 25-én és 26-én a Csárdáskirálynő lesz.

Forrás: termalfurdo.hu