A fösvény a Szarvasi Vízi Színházban – Látássérülteknek narráltan is!

2017 augusztus 09. szerda, 16:42

Moliére klasszikus vígjátékát, A fösvényt mutatják be a Békéscsabai Jókai Színház művészei a Szarvasi Vízi Színházban, augusztus 12-én, szombaton. A darabot Merő Béla álmodta színpadra, az egyszereplős komédát a Jászai Mari-díjas Bartus Gyula kelti életre.

Bartus Gyula / Békéscsabai Jókai Színház: A fösvény / Fotó: A-Team/Nyári Attila

Bartus Gyula / Békéscsabai Jókai Színház: A fösvény / Fotó: A-Team/Nyári Attila

A közel 400 éve íródott műben Moliére nem ítélkezik. Csupán pontos képet rajzol arról, hogyan viselkedik az ember különböző helyzetekben. Mert persze nem rokonszenves a csupán az anyagiakat szem előtt tartó zsugori, de megvan a véleménye a talpnyaló leendő vejről, az öregedő, mindenáron házasodni vágyó lányról, a csak magával törődő, mégis cselekvésképtelen fiatalemberről, s így tovább. „Talán az előadás élménye, a görbe tükör, az erkölcsi lecke gondolatokat is ébreszthet arról, hogy melyek az igazi értékek az életünkben, és érdemes-e feláldozni személyes kapcsolatainkat, szerelmet, barátságot, szeretetet anyagi javak, érdekek, érvényesülés érdekében.”

Az előadás érdekessége lesz, hogy a látássérült színházlátogatóknak Komáromi Anett színművész, képzett színházi narrátor, kommunikációsan akadálymentesíti a produkciót, hiszen a Jókai Színház mellett a Magyar Teátrumi Társaságnak is fontos törekvése, hogy mindenki számára teljes értékűvé tegye a színházi élményt, így a látássérülteknek is.