A pincér – Forgách András darabja Zsámbékon

2017 augusztus 12. szombat, 10:09

Augusztus 25-én előbemutatót tart a Zsámbéki Színházi Bázis a Manna Produkció A pincér c. előadásából, melynek rendezője Telihay Péter. A darabot Forgách András írta.

“Ezek azok a gondolatok, amiket nem szabad kimondanod. Hallgatnod kell, ahogy a kövek és a gyilkosok képesek csupán.”

Ajánló:

Egy név nélküli színésznő és egy név nélküli pincér találkoznak egy szállodai szobában. Egy éjszakára négy fal közé szorul két élet megannyi mélysége: szerelem, rajongás, magány. Egy ilyen találkozás sok mindent kihoz az emberből, de a meglepően őszinte vagy épp hazug szándékok kuszaságát csak egy tragikus végkifejlet oldhatja fel.
A pincér egy pszichothriller…
A pincér újra tölt ….
A pincér örök….

A szerző  a darabról:

“Írtam egy sorozat kétszereplős darabot, afféle dramaturgiai spanyol lovas iskolának tekintettem, hiszen korábban, ha egy szinpadi helyzetet nem tudtam megoldani, mindig behoztam egy újabb szereplőt. A sorozat első darabja A pincér szándékosan egy erős klisével indít, sikeres fellépése után a virágokkal telerakott szállodaszobában, a karosszékben szendergő Színésznő, aki elalszik, miközben a rendelt kaviárral belép Pincér. Egy név nélküli Színésznő és egy név nélküli Pincér találkoznak egy éjszakai szállodai szobában: egy ilyen véletlen találkozás sok mindent kihoz az emberből: hirtelen úgy érezheti, hogy megváltozik az élete, aztán ott marad a romok között. Arra voltam kíváncsi, hogyan lehet végigjátszani egy ilyen játszmát csalás nélkül.” (Forgách András)

Mikor? 2017. augusztus 25., 20:00–21:30
Újrajátszás ugyanitt, ugyanebben az időpontban, szeptember 3-án a YEAST Fesztiválon.
Bemutató szeptember végén Budapesten a B32-ben.

Író: Forgách András
Szereplők: Gubík Ági, Hajnal János
Rendező: Telihay Péter