Szép estéket, Debrecen! – A fiatalok évada a Csokonai Színházban

2017 augusztus 24. csütörtök, 9:14

A fiatalok évada a Szép estéket, Debrecen! című évadnyitó gálával veszi kezdetét, melyben a Csokonai Színház művészei és meghívott vendégei ízelítőt nyújtanak az új évad produkcióiból augusztus 26-án.

A teátrum zenés tagozata részleteket mutat be Händel csodálatos barokk operájából, az Acis és Galateaból, Bellini Normájából, valamint a miskolci Bartók Plusz Operafesztiválon júniusban nagy sikert aratott ragtime-operából, A Lutherekből is.

Sárközi-Nagy Ilona / Csokonai Színház: A Lutherek / Fotó: Máthé András

Sárközi-Nagy Ilona / Csokonai Színház: A Lutherek / Fotó: Máthé András

A francia kultúra jegyében készül a színház első ez évi bemutatója, a 19. századi írónő, George Sand életét és művészetét kortárs színházi eszközökkel színre vivő Ha álom az élet. A gálán a két főszereplő, Szakács Hajnalka és Varga Klári ad elő egy részletet a készülő produkcióból.

A Szabó Magda születésének századik évfordulójára rendezendő MagdaFeszt nemzetközi fesztivál kapcsán az Az ajtó című előadás egy részletét láthatja a közönség, s az írónő versei hangzanak el Mészáros Ibolya és Majzik Edit tolmácsolásában.

A gálaműsorban megszólalnak az évad fiatal rendezői: Ilja Bocsarnikovsz, aki a francia vígjáték, a Hogyan nevezzelek? tavalyi rendezése után most Csehov színművével, a Három nővérrel mutatkozik be, Sardar Tagirovsky, aki Dosztovevszkij Az idióta című regényét viszi színre, Visky Andrej, a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett pályázat nyertes drámája, a Menekülők rendezője, valamint a tantermi előadásokból ismert Madák Zsuzsa. A gálán bemutatkozik a Csokonai Színház két új tagja, Kovács András és Kránitz Richárd.

A Szép estéket, Debrecen! évadnyitó gála augusztus 26-án 18 órakor kezdődik a Csokonai Színház Nagyszínpadán.