Szolnokon is elindult az évad – 6 bemutatót tartanak

2017 augusztus 29. kedd, 12:21

Hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tűz műsorra a Szolnoki Szigligeti Színház a 2017/2018-as évadban – közölte a keddi évadnyitó társulati ülésen Balázs Péter, a teátrum igazgatója.

A Szolnoki Szigligeti Színház társulata

A Szolnoki Szigligeti Színház társulata

Szeptemberben mutatják be Molnár László rendezésében a Janika című vígjátékot. Ezt követően tűzik műsorra Méhes László rendezésében a Fekete Péter című kisoperettet. A vidám darabok után Friedrich Dürrenmatt Fizikusok című politikai krimije következik Kiss József rendezésében. Decemberben mutatják be a Lili bárónő című operettet, a darabot Balázs Péter rendezi. Utána Csiszár Imre rendezésében Shakespeare Macbeth című tragédiáját tűzik műsorra.

A szezont március 30-án a Csoportterápia című musicallel zárják. A néhány éve bemutatott, friss, mai témájú, szórakoztató darab egy kis szobában játszódik, ahová sorban érkezik az a hat fiatal, akik csoportterápiára jelentkeztek, ám a pszichológusra hiába várnak. Az előadást a musical írója, Szente Vajk állítja színpadra. Továbbra is műsoron tartják a gyerekeknek szóló Süsü, a sárkány című bérleten kívüli darabot Jankovics Anna rendezésében.

A Szín-Mű-Helyben lesz látható a Jóccakát, anya című darab Radó Denise rendezésében. Bemutatják Jankovics Anna gyereknek szóló, A legnagyobb tilos című darabját. Novemberben két egyfelvonásos darabot tekinthet meg közvetlenül egymás után a közönség a Szín-Mű-Helyben: Karinthy Ferenctől a Dunakanyar című darabot, Molnár Ferenctől pedig a Marsall című művet. A szolnoki színház társulata két alkalommal vendégszerepel majd a Nemzeti Színházban az évadban.

A teátrum igazgatója szólt arról, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan jól halad a bérletezés, az új bérletesek között rendkívül sok a fiatal. Kitért arra is, hogy elkezdődtek a színház felújítását megelőző adminisztratív munkák és a részletes tervek kidolgozása.

Forrás: MTI, Színház.org