Megkezdődött a Szolgálat Évada Dunaújvárosban

2017 augusztus 30. szerda, 13:20

Az új évadban összesen tíz új premierre kerül sor, melyekből öt nagyszínpadi produkció lesz. 

A vasárnapi Ligetzáró-Évadnyitón Őze Áron, a Bartók Kamaraszínház hivatalosan is megnyitotta a Szolgálat Évadát, amiről elmondta, az elnevezéshez hűen igyekeznek a tavalyi Bizalom Évada során elnyert bizalmat megszolgálni és még több igényes produkcióval kedveskedni a nézőknek. Az új évadban összesen tíz új premierre kerül sor, melyekből öt nagyszínpadi produkció lesz.

Őze Áron (fotó: Dunaújváros Online)

Őze Áron (fotó: Dunaújváros Online)

A sort ősszel a Négy évszak, A falka című táncjáték, és a Mikrokozmosz című gyermekelőadás nyitja, majd Szemán Béla rendezésében Márai Sándor: Judit című előadása is felkerül a repertoárra. A két legnagyobb sikerű előadás, a Rák Jóska, dán királyfi és a Valahol Európában idén is folytatódni fog, ezeket igyekszik majd túlszárnyalni az évad második felében két új bemutató is. Elsőként a Toldi, ami a tánc és a prózai tagozat közös előadása lesz, majd a Lúzer Rádió, amely Böszörményi Gyula szerzeménye és egyben ősbemutató is lesz. Ez utóbbi ifjúsági előadással kapcsolatban Őze Áron elmondta, a Valahol Európában gyerekszereplői közül többen is játszanak majd benne és új tehetségeket is várnak, hiszen véleménye szerint a városban olyan magas színvonalú művészeti oktatás zajlik, amit bűn lenne nem kihasználni.

Újdonságok azonban nem csak a színpadon lesznek: a Szolgálat Évadának első premierje előtt szeptemberben leleplezik az új arculatot is, így idén egy megújult színházba látogathatnak majd el a nézők.

Forrás: dunaujvaros.com