194 palacsintával ünneplik a 194. évadot Miskolcon

2017 szeptember 01. péntek, 10:35

Idén is szabadtéri rendezvénnyel kezdődik az évad a Miskolci Nemzeti Színházban szeptember 3-án.

Fotó: Éder Vera

Fotó: Éder Vera

A Déryné-kertben egész napos programmal készül a teátrum: kalandjáték a gyerekeknek, óriásszínező, musicalmesék, a zenekar és a Miskolci Balett műsora délelőtt, este pedig a társulat tagjainak zenés bemutatkozása várja az érdeklődőket. A 194. évad tiszteletére pedig 194 darab lekváros palacsintát sütnek ki a művészek, amelyet a kilátogatók között osztanak majd szét.

Az idei évadnyitó rendezvényen a korábbi évek népszerű programjai mellett meglepetésekkel és újdonsággal várják a színházbarátokat. Délelőtt családi programokkal készül a színház: a jövő évad repertoárjából láthatnak részleteket, a zenekar és a Miskolci Balett is színpadra lép. Idén is lehet vezényelni a színház zenekarát, sőt, a legbátrabbak most akár a Miskolci Balett koreográfusává is válhatnak: a táncosok segítségével saját koreográfiát készíthetnek a jelentkezők. Ismét megnyílik a Selfie-Pont, bárki készíthet fotót a színművészekkel. A kicsiket óriásszínező és musicalmesék várják.

Fotó: Éder Vera

Fotó: Éder Vera

Kalandjátékra hívják a színészek a gyerekeket. Minden kalandvágyó kisgyerek jelentkezését várják, hogy egy fantasztikus délelőttöt töltsenek a mesék birodalmában! A Minden egér szereti a sajtot bemutatóhoz kapcsolódva Fruzsi és Soma, a két kisegér kéri a kicsik segítségét ahhoz, hogy megtalálják a Nagy Macska Mágust. A játékon 6-12 éves kor közötti gyerekek vehetnek részt, előzetes regisztráció után! Jelentkezni a miskolcinemzeti@gmail.com e-mail címen lehet névvel, telefonszámmal, e-mail címmel. Kérik, a levélben tüntessék fel a gyermek életkorát is!

A fiataloknak is játékkal készül a színház: Kokics Péter, a Kilépő házigazdája vezényletével a bátor jelentkezők egy élő tabló részesei lehetnek. A programra helyszíni regisztráció szükséges, 10 órától várják a jelentkezőket a jegypénztár előtt felállított asztalnál. A felnőttek számára is tartogat újdonságot szeptember 3-a. Hagyományteremtő céllal aznap indul útjára Versek a függöny mögött címmel egy különleges kezdeményezés. A színház előtt felállított fülkébe bárki beülhet, hogy meghallgassa élőben színművészeink kedvenc versét.

Fotó: Éder Vera

Fotó: Éder Vera

Nem késett még el az sem, aki bérletet akar váltani, hiszen számos kedvezménnyel és ajándékkal várják aznap a vásárlókat: a szeptember 3-án bérletet váltó nézők közül egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát! Minden vásárló hazavihet egy plakátot a tavalyi évad bemutatói közül, amelyet a társulat színészei kérésre dedikálnak is! Este a Déryné-kertbe várják az érdeklődőket, ahol a színház társulata mutatkozik be a Ki mit szeret című zenés-táncos-verses esten. A hagyományokhoz híven idén is látványos fényfestéssel zárul az este: a Színészlakások falán elevenedik meg a színház 194. évada!