Nyílt nap Veszprémben – Latinovits Zoltánról is megemlékeznek

2017 szeptember 08. péntek, 14:21

Játékos nyílt nappal kezdi az évadot a Veszprémi Petőfi Színház szombaton, a társulat megemlékezik Latinovits Zoltán születésének évfordulójáról is.

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Kellerné Egresi Zsuzsanna,  a teátrum igazgatóhelyettese elmondta, hogy a nyílt napon a közönség betekintést nyerhet a színház kulisszatitkaiba és lehetőség lesz kedvezményes bérletvásárlásra is. Hozzátette: kisvonat várja majd az érdeklődőket a színház előtt, melyen a teátrum művészei és fiatal szereplői zenés műsorral, versekkel szórakoztatják a közönséget, miközben a Petőfi vonat névre keresztelt jármű tesz egy kört a színház körül.

A színház épületében zajló vetélkedő résztvevői kipróbálhatják majd magukat a színházi szakmákban. A vállalkozó kedvűek énekelhetnek egy dalt a Bob herceg című darabból, melyet a hangtárban rögzítenek és vissza is lehet hallgatni. A fénytárban a világítástechnikával, a színpadon a színészmesterséggel ismerkedhetnek az érdeklődők. Ezen kívül bárki kipróbálhatja magát kellékesként, öltöztetőként, táncosként és ügyelőként. A vetélkedőre előzetesen e-mailen vagy a rendezvény kezdete előtt a helyszínen lehet jelentkezni.

Kellerné Egresi Zsuzsanna elmondta azt is, hogy szombaton vehetik birtokba a látogatók a színház előtt felállított szelfipontot is, amely a teátrum logóját mintázza 3×2,5 méteres nagyságban. Oberfrank Pál színházigazgató közölte: Latinovits Zoltán születésének 86. évfordulójáról is megemlékezik a társulat mécsesgyújtással és koszorúzással a színház falán elhelyezett emléktáblánál szombaton.

Forrás: MTI, Színház.org