Színházi anekdotákat felvonultató produkcióval is készül a Pannon Várszínház

2017 szeptember 18. hétfő, 12:16

Hat bemutatója lesz az évadban a veszprémi Pannon Várszínháznak, új kezdeményezésként színházi anekdotákat felvonultató produkciót láthat majd a közönség.

A Pannon Várszínház társulata (fotó: vehir.hu)

A Pannon Várszínház társulata (fotó: vehir.hu)

Bemutatják Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor Mágnás Miska című operettjét, Bernard Slade Jövőre, veled, ugyanitt című romantikus vígjátékát, Békeffi István-Stella Adorján Janika című vígjátékát, F. M. Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című művét és a Vad Fruttik közreműködésével Likó Marcell-Géczi János Béke presszó című zenés vígjátékát – közölte veszprémi sajtótájékoztatóján Vándorfi László igazgató.

Grecsó Krisztián-Hrutka Róbert Stop című darabja elsősorban a fiatal korosztálynak szól majd. A direktor hozzátette: a színház kezdeményezésére meghívott művészvendégek anekdotáznak majd a színművészet egykori nagy alakjairól a közönség előtt, a jövő tavasszal induló sorozatnak Veszprémben és Budapesten is lesznek előadásai. Vándorfi László közölte: az előttük álló, 18. évadban mintegy ezerrel több bérletes nézője lesz a színháznak, mint az előző szezonban.

A társulat két új taggal bővül, a színház arculata is megújul, fiatalos, lendületes elemeket felvonultatva – fűzte hozzá. Felidézte: a június közepe és augusztus 20. közötti, több helyszínen zajló nyári szezonban 30 ezer nézője volt a színháznak, a fizető nézők száma pedig két és félszerese volt az elmúlt évi nézőszámnak.

Krámer György koreográfus, A Tánc Fesztiválja művészeti vezetője a 20. alkalommal megrendezendő fesztiválról elmondta, hogy egy fotókkal illusztrált album kiadását tervezik a májusi, jubileumi rendezvényre. Hozzátette: a fesztiválra meghívják majd az egykori zsűritagokat, a rendezvény történetében valaha közreműködő fotóművészeket és szerveznek egy konferenciát is. A tervek szerint a fesztivál bemutatkozó helyszíne lesz a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán táncművészeti programjának támogatásaiból részesülő művészeknek, produkcióknak.

Forrás: MTI, Színház.org