20 éve lépett félre a miniszter – Kern és Koltai Szentgotthárdon ünnepel

2017 szeptember 24. vasárnap, 8:18

Nem mindennapi színházi előadások is várják az érdeklődőket szeptember 28-30. között a szentgotthárdi Kern-Koltai Napokon.

Kern András, Dobó Kata, Koltai Róbert / A miniszter félrelép

Kern András, Dobó Kata, Koltai Róbert / A miniszter félrelép

A rendszerváltás óta bemutatott magyar filmek közül ma is A miniszter félrelép vezeti a nézettségi statisztikákat a maga közel 700 ezer nézőjével. A főszereplő- és rendező páros, Kern András és Koltai Róbert kereken 20 éve mutatta be a vígjátékot, ebből az alkalomból a szentgotthárdi Csákányi László Filmszínházban ünnepelnek szeptember 28-30. között. Az eseményhez a szervezők további programokat is kapcsoltak, így jött létre a Kern-Koltai Napok, amely a filmvetítésen túl nem mindennapi színházi előadásokat is tartogat az érdeklődők számára.

Koltai Róbert (fotó: nyugat.hu)

Koltai Róbert (fotó: nyugat.hu)

Az első napon Koltai Róbert a Lerajzolom percek alatt c. önálló zenés kabaréjával szórakoztatja majd a nagyérdeműt a szentgotthárdi színházban. A humoros történetekből, paródiákból és jól ismert dalokból összeállított műsorban az is kiderül, hogy a cím az Activity egykori televíziós játékra utal-e, amelyben a legviccesebb jelenetek azok voltak, amikor Koltai Róbertnek rajzolnia kellett.

A rendezvény második programeleme A miniszter félrelép vetítése és a film bemutatójának 20. évfordulójához kapcsolódó különleges este a szentgotthárdi moziban, ahol személyesen is közreműködik a két főszereplő.

Kern András / A kellékes / Fotó: Benda Iván

Kern András / A kellékes / Fotó: Benda Iván

A rendezvénysorozat harmadik napján ismét a színházé a főszerep: a Vígszínház és Orlai Produkciós Iroda A kellékes c. darabját tekinthetik meg az érdeklődők Kern András előadásában. Eberhard Streul kortárs német író darabja Parti Nagy Lajos átiratában egy színházi kellékes másfél órás “one man show”-ja.