Színházzal bővülhet a megújuló sümegi vár programja

2017 október 10. kedd, 14:37

Közel kétmilliárd forint értében valósulhatnak meg turisztikai célú fejlesztések Sümegen a közeljövőben. A település önkormányzata pályázati forrásból újítja meg a belvárost, a vár üzemeltetője pedig eredeti állapotába állítja vissza a több száz éves sümegi várfalakat, továbbá a programkínálatot is bővíti.

A sümegi vár

A sümegi vár

A 7000 lelkes Veszprém megyei kisváros kedvelt turisztikai célpont a hazai és a külföldi vendégek körében. Évente 300 ezer vendég keresi fel a várost, abban bíznak, hogy a fejlesztésekkel ez a szám tovább növelhető. Végh László polgármester a küszöbön álló beruházásokról úgy fogalmazott, a belvárosban több fejlesztést valósítanak meg, ilyen lesz többek között a középkori hangulatot idéző piac, illetőleg az úgynevezett zöld város projekt, amelyen teljes infrastruktúrával tulajdonképpen egy új városrész jön létre, ami a rekreációról, a szabadidő eltöltéséről szól.

Sümeg legismertebb nevezetessége a vár, ahol az elmúlt években elnyert 800 milliós állami támogatásoknak köszönhetően helyreállították, biztonságossá tették a történelmi falakat, bástyákat, termeket. Papp Imre várkapitány tervei szerint a jövőben a megkezdett felújításokat folytatják, emellett bővítik a programot, így színházi előadásokat, koncerteket szerveznek, mindezt szintén pályázati támogatással valósítják meg.

Forrás: Veszprémi Napló