Kínai turnéra készül a veszprémi Kabóca Bábszínház Kiss Erzsi és Futó Ákos előadásával

2017 október 11. szerda, 11:33

Kínai turnéra készül a következő hetekben a Kabóca Bábszínház, a veszprémi társulat a kisgyermekeknek szóló Ha Dede című zenés játékot mutatja be Távol-Keleten – közölte szerdai, veszprémi sajtótájékoztatóján a bábszínház igazgatója.

A kínai Sencsen városában lévő Amber Parent Chilmikrotheatre színházban 7 alkalommal láthatják a Ha Dede című zenés animációs játékot, valamint 3 workshopot is a tart a társulat a gyermekeknek október 21. és 29. között – mondta.

HA-DEDE – zenés tárgyjáték – a Kabóca Bábszínház

Közölte: a Ha Dede című előadás, mely 1 és 3 év közötti gyermekeknek szól, a Kabóca Bábszínház és a Theater Der Spiegel közös produkciója. A rendező Karel van Ransbeeck, szereplői Kiss Erzsi és Futó Ákos. Az előadás a legfiatalabb korosztály szemüvegén keresztül mutatja be, mi történik, ha egy kocka gömbökkel barátkozik és a sok nehézség ellenére hogyan illeszkedik be a gömbök világába – fejtette ki.

Székely Andrea elmondta, hogy a társulat részt vesz a 9. alkalommal megrendezett, október 15-ig zajló Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén is a Kodzsigula, a boszorkány című zenés, afrikai motívumokkal tűzdelt egyszemélyes darabbal. Hozzátette: a szemlén 20 különböző előadást láthat a közönség budapesti és vidéki társulatok előadásában.

Kifejtette: a Marczibányi Téri Művelődési Központban kétévente rendezik meg az ifjúsági szemlét, ahova a nevezést követő válogatás után juthatnak be a produkciók. A rendezvény a legkisebb gyermekektől a fiatal korosztályig mindenkit megszólít, a kínálatban babaszínházi és drámai elemeket felvonultató előadások is szerepelnek – fűzte hozzá.

Az igazgató elmondta, hogy a versenyprogramban szereplő Kodzsigula, a boszorkány című előadást Szántó Viktória rendezte, a darab zeneszerzője és előadója Danny Bain.