Tenessee Williams és Mihail Bulgakov bemutatóval is készülnek Kaposváron

2017 október 23. hétfő, 7:45

Október 28-án az évad első stúdió premiere Mihail Bulgakov A Turbin család napjai című darabja lesz, melyet Németh Ákos rendez, aki tavaly a Babett hazudik sikeres kamaszdráma szerző/rendezőjeként mutatkozott be a stúdióban.

Továbbá a teátrum két bemutatóval, egy operettel és a Pöttöm bérlet első előadásával várja önöket. A nagyszínpadon bemutatásra kerül Tenessee Williams A vágy villamosa című darabja november 3-án, Bérczes László rendezésében.

Bérczes László / A vágy villamosa - olvasópróba / Fotó: Memlaur Imre, Csiky Gergely Színház

Bérczes László / A vágy villamosa – olvasópróba / Fotó: Memlaur Imre, Csiky Gergely Színház

A „Vágy” – így hívják a villamost, amivel Blanche, a vidéki tanárnő húgához, Stellához érkezik, hogy ott a vágyak, az álmok, az emlékek labirintusából kiszabaduljon. De találkozik két férfival, Stanley-vel és Mitch-csel. Főbb szerepekben Mészáros Sára, Molnár Gusztáv m.v., Szvetnyik Kata, Benedek Dániel e.h. láthatók.

A Pöttöm bérlet első bemutatója a Négy évszak november 9-én kerül színpadra. A Bozsik Yvette által rendezett előadás megismerteti a gyerekekkel az évszakok színeit, hangjait, fényeit, jellemző állatait és növényeit, egy-egy évszak hangulatát.

A hónap második hétvégéjén, november 11-én a Csiky színpadán vendégül látja az Operettszínházat, és ezzel együtt az Operett bérlet első előadása, a Lili bárónő érkezik Kaposvárra. A főszerepben Lévai Enikő és Dolhai Attila látható.

A Turbin család napjai - próba / Fotó: Memlaur Imre, Csiky Gergely Színház

A Turbin család napjai – próba / Fotó: Memlaur Imre, Csiky Gergely Színház

A hónap második felében egy újabb bemutatóval jelentkezik a színház, amely egy stúdió előadás lesz. A könnyek nélkül egy zenés est, Dávid Zsuzsa rendező Varga Zsuzsanna színésznővel életre kelti Muráti Lili karakterét. Lili az egyik legszebb és legnépszerűbb színésznő. Az előadás arról a kalandos életútról szól, mely úton mennyet és poklot bejárt. Bálvány volt, itthon is, Spanyolországban is, ahová 1945 után vetette a sors.

A Gyermek bérlet következő előadásaként november 30-án megtekinthetik a Pinokkiót. Ebben az előadásban a Bozsik Yvette Társulat tagjai táncolják el a híres fabábu történetét.

November 29-én a Kétely című vendégelőadást tekinthetik meg a nézők. Az előadás szereplői Udvaros Dorottya, Fekete Ernő, Kéri Kitty, Simkó Katalin.