Elkészültek a Pécsi Horvát Színház felújításával

2017 november 16. csütörtök, 13:17

A legutóbbi határidőt tartva a kivitelező elkészült a Pécsi Horvát Színház felújításával. Jelenleg a műszaki átadás-átvétel folyamata zajlik – számolt be a Bama.hu.

A Pécsi Horvát Színház nézőtere - látványterv

A Pécsi Horvát Színház nézőtere – látványterv

Október végére elkészült a hányattatott sorsú Pécsi Horvát Színház rekonstrukciója. Amint azt a pécsi önkormányzattól a Bama.hu megtudta, a kivitelező a szerződéssel összhangban tartani tudta a határidőt, így október végén megindult a műszaki átadás-átvétel folyamata és az a használatbavételi engedély megszerzése.

A teátrum megújulása sajnos nem ment zökkenőmentesen, hiszen a felújítást már jóval korábban be kellett volna fejezni. A kivitelező az időjárási körülményekre hivatkozva 90 millió forint többletforrást  kért és kapott a munkálatok elvégzésére, mert az előző vállalkozóval kötött szerződés felmondása óta eltelt két év alatt jelentős amortizálódott az épület állapota. Így összességében a felújítást befejező vállalkozó több mint nettó 400 millió forintért végezte el a szükséges munkálatokat. A pluszforrásról az önkormányzat átcsoportosítással gondoskodott, ezzel végeredményben a város bruttó 135 millió forintot költött a Horvát Színház felújítására a 2014-es alapkőletétel óta. Összességében a beruházás végösszege megközelíti az egymilliárd forintot.

Az önkormányzat nemrég egy évre szóló igazgatói pályázatot írt ki a teátrum vezetésére, hiszen az a célja, hogy a színházat működtető nonprofit kft. működtetését az Országos Horvát Önkormányzat végezze a jövőben.

Forrás: bama.hu