Fricskák, fordulatok, félreértések- Játék a kastélyban Debrecenben

2017 december 23. szombat, 11:06

A Csokonai Színház december 22-én mutatta be Molnár Ferenc klasszikusát, a Játék a kastélyban című vígjátékot. A darab rendezője Naszlady Éva, a főbb szerepekben Garay Nagy Tamást, Bakota Árpádot, Kiss Gergely Mátét és Sárközi-Nagy Ilonát láthatja a közönség.

Vranyecz Artúr, Sárközi-Nagy Ilona , Lezó Ádám és Garay Nagy Tamás / Fotó: Máthé András

Vranyecz Artúr, Sárközi-Nagy Ilona , Lezó Ádám és Garay Nagy Tamás / Fotó: Máthé András

A darabról:

Játék a kastélyban elsősorban egy szerelmi történet, melynek gyújtópontjában a látszat és a tartalom, az igazi és a hamis felismerése, a kettő közti dilemma áll, és mindez viharos erővel csap össze Molnár Ferenc vígjátékában. De a néző nem csak egy szórakoztató sikerdarabot kap majd, hanem bepillantást is nyer a darabot létrehozó drámaíró alkotási folyamatába: fricskák, fordulatok, félreértések, szerepjátékok közepette a darab azt is látni engedi, miként csapja be közönségét egy sikerdarabíró.

Kiss Gergely Máté, Bakota Árpád, Lezó Ádám, Garay Nagy Tamás / Fotó: Máthé András

Turai és Gál sikeres színműírók. Fiatal felfedezettjük és barátjuk, Ádám tehetséges zeneszerző. Annie, Ádám menyasszonya, a szerző-barátok közös, új operettjének primadonnája. Ádám Annie meglepetésére érkezik az olasz kastélyba, azonban a színésznő egykori kedvese, a sármőr színész, Almády társaságában tartózkodik a helyszínen, hogy régi szerelmét „tisztázza”. Szerencsére Ádámot elkísérik barátai, akik a fennálló, kényelmetlen valóságot színdarabba csomagolva próbálják megmásítani és helyreigazítani, hogy megmentsék a fiatalok nászát.

Vranyecz Artúr, Sárközi Nagy Ilona / Fotó: Máthé András

Vranyecz Artúr, Sárközi Nagy Ilona / Fotó: Máthé András

Van tehát egy Fiatal Tiszta Fiú és egy Tapasztalt Bölcs, egy Csélcsap Férfi meg egy Édes Huncut Hölgy. A Fiatal Tiszta Fiú mindent akar és tisztán: szerelmet, bizalmat, hűséget, őszinteséget. A Csélcsap Férfi: az Édes Huncutot akarja, csak úgy, csak könnyen és gyorsan, éhesen és buján. Az Édes Huncut pedig: nyugalmat, biztonságot, méltó női helyet egy férfi oldalán. De a múlt, a szokások, mint a slepp, húzódnak utánunk, és akadnak bele mindenbe, visszahúznak, rabul ejtenek. Az egyetlen, ami szabadulást hoz a zűrzavarból: egy fergeteges hazugság. Legalábbis hazugságnak tűnik − de a Tapasztalt Bölcs kezében ez sem más, mint a Szeretet, amely mindent beragyog.

Garay Nagy Tamás, Bicskei István / Fotó: Máthé András

Játék a kastélyban

anekdota három felvonásban

Turai Garay Nagy Tamás   Gál Bakota Árpád
Ádám Kiss Gergely Máté    Annie Sárközi-Nagy Ilona
Almády Vranyecz Artúr   Lakáj Bicskei István  Titkár Lezó Ádám

Díszlettervező Szendrényi Éva
Jelmeztervező Berzsenyi Krisztina
Dramaturg Adorján Beáta
Ügyelő Karl József
Súgó Lezó Ádám
Rendezőasszisztens Sóvágó Csaba

Rendező Naszlady Éva

Az előadás időtartama: 140 perc egy szünettel.

Bemutató időpontja: 2017. december 22.