Díjnyertes Lúdas Matyival várják a kicsiket Sopronban

2018 január 06. szombat, 17:29

A Lúdas Matyi című zenés mesejátékot láthatják az alsós és óvodás bérlettel rendelkezők a Soproni Petőfi Színházban január 8-tól. A produkció rendezői díjat nyert a VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon Szarvason.

Zentai Magyar Kamaraszínház: Lúdas Matyi

Zentai Magyar Kamaraszínház: Lúdas Matyi

Fazekas Mihály eredeti szövege alapján vitte színre Lúdas Matyi hőstetteit a Zentai Magyar Kamaraszínház. A társulat László Sándor rendezésében állította színpadra a közismert történetet. Az előadás a múlt és a jelen találkozását öleli fel, és a rendező szerint a szöveg tud szólni a XXI. század emberéhez, a színészek kommunikálnak a nézőkkel, a gyerekekkel, a felnőttekkel. A figurákat a mai kor emberének jellemvonásaival igyekeztek felruházni az alkotók, így is közel hozzák a jelenhez a klasszikus mesét.

A produkció tavaly a VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon a legjobb mesejáték rendezéséért vehetett át díjat. A zentai színháznak nem ez volt az első elismerése a rendezvénysorozat történetében.

A Lúdas Matyi című előadás elkészítésében dramaturgként Góli Kornélia, zenei munkatársként pedig Virág György segítette a rendező munkáját, míg a színpadi látvány megvalósításért Rutonić Róbert dolgozott. Játsszák: Dévai Zoltán, Lőrinc Tímea, Nešic Máté, Papp Arnold, Rutonić Róbert és Virág György. Az előadás a Forrás Színházzal koprodukcióban készült.

 
 

Kapcsolódó anyagok