Csokonai Színház: Nem volt jelentkező a felújításra

2018 január 08. hétfő, 14:13

A színház és a színészház fejlesztésére 6,3 milliárd forintot biztosít a kormány. A tervdokumentáció elkészítését célzó pályázat első köre nem zárult sikerrel – írja a Cívishír.

Csokonai Színház (fotó: Cívishír)

Csokonai Színház (fotó: Cívishír)

A debreceni önkormányzat ajánlatkérő hirdetménye december elsején jelent meg, de egy cég sem jelentkezett, derül ki a felhívás eredményéről szóló – január elején közzétett – tájékoztatóból. A projekt a 3 emeletes színházi épület komplett felújításának felmérési, koncepciós, örökségvédelmi engedélyezési, illetve építési engedélyezési és kiviteli tervdokumentációjának elkészítését célozza a színészházat is beleértve. A teljes beruházásra 6,3 milliárd forintot biztosít a kormány a Modern Városok Programjában.

2017 májusában még úgy volt, hogy a beruházást a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. irányítja, ennek kapcsán a debreceni önkormányzat együttműködési megállapodást is kötött az állami céggel. Fordulatot hozott azonban Kósa Lajos októberi miniszteri kinevezése. Mint ismert, Debrecen volt polgármestere immár a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős, aki egyik első intézkedéseként lehetővé tette, hogy az arra vállalkozó megyei jogú városok akár a saját kezükbe vehessék a fejlesztések irányítását. Debrecen mindjárt élt is a lehetőséggel: a Csokonai Színházat és a színészházat érintő beruházás immár az önkormányzat kezébe került Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől.

Forrás: civishir.hu

 
 

Kapcsolódó anyagok