Jordán 75 – Születésnapi beszélgetés és könyvbemutató Szombathelyen

2018 január 09. kedd, 10:06

A Jordán-sztori című interjúkötet szombathelyi bemutatóját január 15-én tartják. Az ünnepeltet, Jordán Tamást és a szerzőt, Balogh Gyulát Mohácsi Szilvia kérdezi.

Jordán Tamás (fotó: Mészáros Zsolt/nyugat.hu)

Jordán Tamás (fotó: Mészáros Zsolt/nyugat.hu)

A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent könyvben Jordán Tamásról, a botrányos szombathelyi színházigazgató-választás főszereplőjéről pályatársak, kollégák, barátok, családtagok mesélnek. Megszólal Alföldi Róbert, Bálint András, Bozó Andrea, Csankó Zoltán, Jordán Adél, Jordán Péter, Juhász László, Koltai Róbert, Lukáts Andor, Molnár Piroska, Pogány Judit, Sebő Ferenc, Simon István, Trokán Péter és ő maga. Kuriózuma a kötetnek, hogy Tamás életének három legfontosabb nőalakja, Jordán Tamásné, Judit (Tamás korábbi társa), Lázár Kati és Pap Kriszta (Tamás élettársa) is interjút adott a szerzőnek.

„Jordán Tamás gyakran képes álomból valóságot teremteni. Rutinja van benne. Ahogy beszélgetőpartnereim közül többen megfogalmazták: teremtő alkat. A génjeiben hordozza az alkotás, az új létrehozásának szenvedélyes vágyát. Ez az interjúkötet is tulajdonképpen egy álom megvalósulása. Ezúttal leginkább a szerző álmáról van szó, de remélhetőleg ez egybeesik mások álmával is” – írja Balogh Gyula a kötet előszavában.

„A 21. század Várkonyi Zoltánja” – Jordán 75
Időpont: 2018. január 15. 17 óra
Helyszín: Weöres Sándor Színház, Stúdiószínpad
A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Bejelentkezés: jegy@wssz.hu

 
 

Kapcsolódó anyagok