Igazgatói pályázat – Négyen indulnak a Budaörsi Latinovits Színházért

2018 február 11. vasárnap, 21:57

Budaörs Város Önkormányzata 2017 decemberében hirdetett pályázatot a Budaörsi Latinovits Színház igazgatói álláshelyének betöltésére. A vezetői megbízás 5 év határozott időtartamra szól: 2018. július 1-től 2023. június 30-ig.

A kiírás szerint szakirányú felsőfokú végzettséggel és legalább 5 éves szakmai gyakorlattal vagy legalább 3 éves előadó-művészeti szervezetben szerzett vezetői gyakorlattal kell rendelkezniük az indulóknak.

A Színház.org információi szerint a február 5-i határidőre összesen négy pályázat érkezett.

Berzsenyi Bellaagh Ádám, Szalai Kriszta, Frigyesi András, Herczeg Tamás

Újrázna a jelenlegi direktor, Frigyesi András, akit korábban annak ellenére választottak vezetővé, hogy a szakmai bizottság nem tartotta alkalmasnak a pályázatát. (A Fidesz-KDNP többségű képviselőtestület anno egyedül őt támogatta, noha nem rendelkezett szakirányú felsőfokú végzettséggel. A fideszes alpolgármester, Török István kérésére azonban a kulturális államtitkárként utolsó hivatali napját töltő L. Simon László végül felmentést adott, így nem kellett megfelelnie ennek a kritériumnak.)

Ismét indul Szalai Kriszta színész-rendező-író, akit 2013-ban a legnagyobb esélyesként tartottak számon és akit akkor a kulturális illetve a szakmai bizottság is javasolt az igazgatói posztra.

Pályázik továbbá a teátrum művészeti vezetője és rendezője, Berzsenyi Bellaagh Ádám, illetve az Új Színházi pályázat után újabb közös pályaművel rukkol elő Herczeg Tamás színész-rendező és Szántó Péter, a Latinovits Színház egykori színpadmestere.