Verebes István bűnmegelőző darabját mutatták be Zalaegerszegen

2018 február 12. hétfő, 16:15

Az idősekre leselkedő veszélyekről szóló előadást láthatott a zalaegerszegi közönség a megyei rendőr-főkapitányság nagytermében, ahol a Színpadon a bűnmegelőzés című, Verebes István által írt darab premierjét tartották.

Színpadon a bűnmegelőzés / Fotó: zaol.hu, PU

Színpadon a bűnmegelőzés / Fotó: zaol.hu, PU

Mint Sznopek Veronika, a főkapitányság sajtószóvivője elmondta, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázatán 13 millió forint támogatást nyertek komplex bűnmegelőzési és vagyonvédelmi program lebonyolítására. Ennek része a Hevesi Sándor Színház művészei által bemutatott, Bal József rendezte darab. Elsőként nyugalmazott rendőrök tekintették meg az előadást, amelyet május végéig 30 településen mutatnak be. Az előadásokat vagyonvédelmi tájékoztatók követik.

Bár elsősorban a 65 évnél idősebbeket célozták meg a rendezvénnyel, tíz nagyobb településen komplex, minden korosztálynak szóló megelőzési programot kínálnak. Felvonul a főkapitányság mobil bűnmegelőzési centruma, és felkeresik az egyedül élőket, hogy vagyonvédelmi tanácsokkal lássák el őket. A fiataloknak szóló megelőzési program részeként a főkapitányság támogatásával a Cyber Cyrano című darabot 10 iskolában mutatják be.

Forrás: zaol.hu