Megemlékezéssel egybekötött farsangolást tartottak a Bóbita Bábszínházban

2018 február 13. kedd, 15:46

A Bóbita Bábszínházban február 10-én tartották a már hagyományosnak számító Farsangoló HANG-oskodás elnevezésű egynapos programjukat.

Fotó: Bóbita Bábszínház

Fotó: Bóbita Bábszínház

Éppen 20 esztendővel ezelőtt állított első alkalommal emléket e nap fiatalon az égi bábjátékosok közé szegődő kollégájuknak, Hang Gábornak, aki felejthetetlen komikus és drámai alakítások emlékét és a játék szeretetét, tiszteletét hagyta örökségül rájuk.

Fotó: Bóbita Bábszínház

Fotó: Bóbita Bábszínház

Délelőtt 10 órakor csecsemőszínházi előadásra látogathattak a legapróbb nézők, délután 16 órától láthatták a felnőtt kísérővel érkező gyermekek a Kós Lajos teremben a Történet a tálról és kanálról című bábelőadást, este 20 órától a gyermekkíséret nélkül érkező felnőtteket várta ugyanitt a Vilmos és Kormos, avagy erény és öv című pajzán előadás.

Fotó: Bóbita Bábszínház

Fotó: Bóbita Bábszínház

Az aktív elfoglaltságra vágyó, ügyes kezű vendégek 10-13 óra között a Total Art Egyesület tagjaival a rajzfilmkészítés titkait leshették el egy animációs műhelyfoglalkozáson, majd 14-16 és 17-18 óra között farsangi maszkokat, kalapokat és kesztyűsbábokat készíthettek a kézműves teremben.

Eklics Dániel / Fotó: Bóbita Bábszínház

Eklics Dániel / Fotó: Bóbita Bábszínház

Hang Gábor emlékének tisztelegtek e napon egy kiállítással is (mely március elejéig látható a bábszínház aulájában), valamint átadták a Hang Gábor-díjat, melyet a társulat egy tagja kap meg minden évben a kollégák szavazatai alapján. Idén a díjat Eklics Dánielnek szavazták meg.