Párkapcsolati titkokat boncolgató darab Békéscsabán

2018 február 18. vasárnap, 13:14

Párkapcsolati titkokat boncolgató, romantikus vígjáték bemutatására készül a Jókai Színház. Az olvasópróbával elindult Dario Niccodemi Hajnalban, délben, este vígjátékának próbaidőszaka a békéscsabai teátrumban.
A kétszereplős darabban Földesi Ágnes és Czitor Attila küzd meg egymással a szerelemért, az előadást Tege Antal rendezi.

Az egyetlen nap alatt játszódó történet megpróbálja 24 órába belesűríteni egy párkapcsolat minden mozzanatát.

A napszakok a románc különböző stációját érzékeltetik, ennek megfelelően a hajnal a kezdeti frissesség felfokozott állapotát mutatja be, míg a délidőben játszódó cselekmények egy viszony unalmasnak, meddőnek nevezhető, olykor álságos pillanatait elevenítik meg. Végül eljutunk az estéig, amikor újra fellángolnak az érzelmek, és a pár talán eljut oda, hogy életre szóló házasságot kössön.

Az 1800-as évek végén játszódó történet egyetlen helyszínen, egy kertben bontakozik ki. A díszletért Egyed Zoltán a felelős, a jelmezeket Kiss Kata tervezte. Bár a ruhák korhűen visszaadják a 19. századi olasz divat viseleteit, melyre a női öltözeteknél a hatalmas, buggyos szoknyák a jellemzők, addig a szereplők színjátszása – a rendező elképzelése szerint – már a mai kort idézik.

A legújabb darab a párkapcsolatok szeszélyességét kívánja ábrázolni.

Míg Czitor Attila a színház színésze, addig Földesi Ágnes vendégként áll a teátrum színpadára, amely már nem idegen számára, hiszen a füzesgyarmati származású színésznő két évig a Jókai teátrum színitanházának hallgatója volt, valamint a Bánk Bán és az Üvegcipellő című darabban mutatta meg tehetségét.

Az előadást a színház március 6-án tűzi műsorra.