Három bemutatóra készül tavasszal a veszprémi Kabóca Bábszínház

2018 március 07. szerda, 13:49

A Kabóca más bábszínházakkal közösen készül a tavaszi bábszínházi világnapra. Szőke Kavinszki András, a bábszínház igazgatója elmondta, hogy a március 21-i világnapra 12 magyarországi és 6 határon túli intézmény közösen jeleníti meg bábszínházi technikával a világnap felirat egy-egy betűjét. Az így kirajzolódó feliratot az interneten lehet majd megtekinteni – közölte.

Fotó: Kabóca Bábszínház

Fotó: Kabóca Bábszínház

A világnapon a közönség láthatja Lázár Ervin Szegény Dzsoni és Árnika című mesedarabját Pájer Alma Virág rendezésében, valamint a Kodzsugukila, a boszorkány című zenés játékot Szántó Viktória rendezésében.  Március 20-án Kormos István Az aranyszőrű bárány című meséjéből láthatnak részleteket a legkisebbek Rumi László rendezésében.

Sipos Tekla művészeti titkár elmondta, hogy 25. alkalommal rendezik meg a Kabóciádé családi fesztivált június 16-án és 17-én. A rendezvény a középkor világát idézi meg lovagi tornával, udvari zenével, vásári játékokkal, óriásbábokkal, gólyalábasokkal. A rendezvénnyel kapcsolatban pályázatot fognak kiírni, várják az elmúlt évtizedek történetét felidéző beszámolókat, fényképeket.

A közelgő bemutatókról szólva Szántó Viktória, a színház dramaturgja elmondta, hogy március 18-án Kormos István Az aranyszőrű bárány című meséjét mutatják be, április 15-én Timo Parvela-Markó Róbert Miú és Vau című bábelőadás bemutatóját tartják, május 30-án pedig a Szirmok munkacímet viselő, babaszínházi előadás premierje látható majd.

Forrás: MTI, Színház.org