Részegek – Új előadást készítenek a kaposvári egyetemisták

2018 március 18. vasárnap, 11:37

Március 30-án mutatják be Ivan Viripajev Részegek című színművét a Kaposvári Egyetem új Központjában, az egykori Latinka ház színpadán, Bergendi Barnabás negyedéves színművész hallgató rendezésében. Az előadás a Csiky Gergely Színházért Alapítvány ösztöndíjának támogatásával kerül színpadra, melyet Bergendi ötletes pályázatával nyert el.

Kaposvári Egyetem: Részegek / Fotó: Lovizer Tamás Ádám

Kaposvári Egyetem: Részegek / Fotó: Lovizer Tamás Ádám

A fenti darabot már ugyan színre vitte két budapesti színház is (a Katona József Színház 2015-ben és a Nemzeti Színház 2016-ban), de még egyetlen vidéki színház sem kínálta fel közönségének. Ezután azonban a tervek szerint a 2018/2019-es évadban az előadást a Csiky Gergely Színház műsorára tűzi.

Részlet az előadás szövegéből (Kozma András fordításában):

MAX Gabriel, merész ember a bátyád, nevén nevezi a dolgokat, arról beszél, amiről mi félünk hangosan megszólalni. Mi mind halljuk az Úr suttogását a szívünkben, de szégyelljük bevallani. Biztos vagyok benne, hogy Matthias is hallja. Na, Matthias, ne csináld már, mondd ki, hogy igazam van.
MATTHIAS De hát ez olyan hülye dolog.
GABRIEL Ne félj, nem meséljük el senkinek.
RUDOLF Senki nem fogja megtudni a munkahelyeden, hogy hallod az Úr suttogását a szívedben, pedig ők is mind hallják.
MATTHIAS Igen, egyszerűen berúgtatok és megbolondultatok.
MAX Berúgtunk és bevallottuk magunknak azt, amit józan fejjel nem tudunk bevallani.

Kaposvári Egyetem: Részegek / Fotó: Lovizer Tamás Ádám

Kaposvári Egyetem: Részegek / Fotó: Lovizer Tamás Ádám

Játsszák a Kaposvári Egyetem negyedéves színművész hallgatói:
Sziládi Hajna Gyöngyvér, Maizác Stefánia, Varga Fekete Kinga, Bach Zsófia, Török Sára, Kádas Petra, Tóth János Gergely, Törő Gergely Zsolt, Rábaközi Gergő, Krupp Bence, Arató Ármin, Mucsi Kristóf, Bánföldi Szilárd és Bera Márk. Látványtervező: Győri Bianka e.h.