A párkapcsolatokon belüli erőszakról szól a Trojka új táncelőadása

2018 április 03. kedd, 13:07

Mi kell ahhoz, hogy megálljunk egy pillanatra, és figyeljünk? Miért válik unalmassá a szeretett ember? Miért emelünk rá kezet? Miért nem beszélünk a bennünket ért erőszakról? Bemutató április 6-án a MODEM-ben.

Fotó: Balázs István Balázs

Fotó: Balázs István Balázs

Az alkotók ajánlója:

Táncdarabunk a párkapcsolatokon belüli erőszak megjelenési formáiról szól. A debreceni illetőségű MODEM Kortárs Művészeti Központtal való koprodukciónk célja a társművészetek párbeszéde. A táncművészet és a képzőművészet találkozása az erőszakról való kommunikációban, vagy éppenséggel a kommunikáció hiányában.

Mi kell ahhoz, hogy megálljunk egy pillanatra, és figyeljünk? Miért válik unalmassá a szeretett ember? Miért emelünk rá kezet? Miért nem beszélünk a bennünket ért erőszakról?

Mindenkiben van életösztön, hogy teljes életet éljen, mindannyian azt az egészet keressük, amiben nincs játszma és elégedetlenkedés. Szereplőink szeretnék elérni, hogy megérkezzenek abba a kegyelmi állapotba, ahol csak az őszinteséget választhatják a boldoguláshoz, de onnan nincs visszaút egymáshoz. Bartók Béla: Szabadban és Igor Sztravinszkij: Tavaszi áldozat című műveit felhasználva a megismételt mozdulatok többféle jelentéseivel foglalkozunk.

TROJKA SZÍNHÁZI TÁRSULÁS:
ONE MORE TIME WITH FEELING
MODEM – Kortárs Művészetek Háza – 2018.04.06. 19:00, 3.emelet

Szereplők:
Boncsér Sára, Nagy Dóra, Nagy Rebeka, Somorjai Réka, Mátrai Lukács Sándor, Soós Attila

Rendező-koreográfus: Soós Attila
Jelmeztervező: Lakatos Márk
Dramaturg: Réti Adrienn
Kreatív munkatársak / Rendezőasszisztensek: Piróth Kinga és Kalmár Balázs
Próbavezető: Bárnai Péter

Bemutató:
2018. április 6. 19:00,
MODEM – Kortárs Művészetek Háza – 3.emelet