A Képzelt riporttal búcsúztatja az évadot a Pannon Várszínház

2018 április 04. szerda, 9:05

Az utolsó bemutatóként tervezett Békepresszó helyett a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical egy új változatát láthatják a nézők Gazdag Tiborral és Novák Péterrel.

Kiss T. István, Krámer György, Molnárné Simon Anikó, Vándorfi László, Gazdag Tibor, Novák Péter és Oravecz Edit / Fotó: Pesthy Márton, Veszprémi Napló

Kiss T. István, Krámer György, Molnárné Simon Anikó, Vándorfi László, Gazdag Tibor, Novák Péter és Oravecz Edit / Fotó: Pesthy Márton, Veszprémi Napló

A Békepresszó című produkció a következő évadra csúszik, de előbemutatóként már a nyár elején látható lesz – jelentette be Vándorfi László igazgató. Az évad utolsó bérletes előadása a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darab egy új szereposztású változata lesz. A direktor, aki negyedik alkalommal viszi színre a darabot rendezőként, rámutatott, az idei évben negyvenöt éves az első magyar rockmusical, amely Déry Tibor kisregényéből készült.

Vándorfi László hozzátette, ez a musical a veszprémi színházi életben is meghatározó. 1986-ban tűzte műsorára az akkori Petőfi Színház először a német Ulf Reiher rendezésében, majd 1995-ben ismét elővették a musicalt – ekkor került a színházba Gazdag Tibor és Novák Péter, aki már az 1995-ös rendezésben is játszott. A mostani előadás egyik érdekessége, hogy három alkotója, Oravecz Edit, Kiss T. István és Krámer György az összes veszprémi előadásban közreműködött.

“Egy tripla csavar, amit most csinálunk. Maga az alapmű is tele van nosztalgiával, aztán tulajdonképpen mi vagyunk az első generáció, amely az első újkori fesztiválokon tapasztalta meg a tömegpszichózis mélységét-magasságát, és az is érdekes aspektus, hogy most, meglett negyvenpluszosokként visszakerülünk ebbe a történetbe” – véli a darab kapcsán Novák Péter, akit Manuel szerepében láthatnak majd a nézők. Hozzátette, a darab kultikus jellege is vonzotta abban, hogy ismét közreműködjön a mű színpadra állításában.

A premier április 14-én lesz, de a Szerencsejáték Zrt. támogatásával létrehozott főpróbabérlet révén szociálisan vagy mentálisan hátrányos helyzetű nézők már április 13-án este megtekinthetik a musicalt. Az új változatban a társulat teljes létszámmal vesz részt, s valamennyi alkotóval együtt körülbelül ötvenen lépnek majd színpadra.

Forrás: veol.hu