Mozgalmas fesztiválhétvége és új bemutató a Griff Bábszínházban

2018 április 04. szerda, 16:19

A Somogyi Tamás által rendezett Ide-oda című új produkciójukat április 7-én mutatják be az egerszegi bábszínházban. A színészi improvizációkból felépített, továbbá Shakespeare Szentivánéji álom című művéből merítő előadás Boráros Szilárd új szellemű bábjaival kel életre.

Griff Bábszínház: Ide-oda / Fotó: Pezzetta Umberto

Griff Bábszínház: Ide-oda / Fotó: Pezzetta Umberto

Szűcs István, a bábszínház igazgatója több fesztiváli meghívásról is beszámolt. Az elmúlt hétvégén A háromemeletes mesekönyv című darabot játszották kiugró sikerrel a Budapest Bábszínházban a Bábu Fesztivál keretében, ugyanezen időszakban B. Szolnok Ágnes és Kosznovszky Márton Békéscsabán vállalt aktív szerepet a bábos drámaíró fesztiválon. E program keretében 48 órán belül születtek forgatókönyvek és előadások, adott témára. A szakmai kurzuson Kosznovszky Márton elnyerte a legjobb színésznek járó díjat. Játsszák: Kosznovszky Márton, Üveges Anita, Szilinyi Arnold, Lovászi Edina, B. Szolnok Ágnes, Ricz Ármin, Berta Csongor, Fekete Ágnes.

Griff Bábszínház: Ide-oda / Fotó: Pezzetta Umberto

Griff Bábszínház: Ide-oda / Fotó: Pezzetta Umberto

Mindeközben a pesterzsébeti Csili Művelődési Központ centenáriumi programjaként egy 7 hazai bábszínházat mozgósító színházi projektben is részt vett a Griff, két további zalai társulat, a Ziránó és a Magamura Alkotóműhely közreműködésével. Az előadás egy, a 20. századot végigélő asszony sorsát mutatta be Pogány Judit megformálásában, s életének különböző korszakait bábos produkciók elevenítették meg.