Művészasztal a szabadságról – Dragomán György lesz a vendég Nyíregyházán

2018 április 08. vasárnap, 14:32

2018. április 11-én, szerdán 17 órától kerül sor a Művészasztal 4. estjére, melynek vendége a kortárs magyar irodalom egyik sikeres szerzője, Dragomán György író, műfordító lesz.

Dragomán Györggyel Kováts Judit író, a Művészasztal sorozat háziasszonya beszélget a MŰvész Stúdióban, az est során A fehér király és a Máglya című regényekből színpadra állított jeleneteket láthatnak az érdeklődők. Szereplők: Rák Zoltán, Schmidt Sára, Pregitzer Fruzsina , István István, Gulácsi Tamás, Kováts Dénes.

Jegyet online ide kattintva vásárolhat, továbbá a Móricz Zsigmond Színház jegyirodájában (Nyíregyháza, Országzászló tér 6., H-P: 09-17 óra között), és az est előtt a helyszínen.

Dragomán György / Fotó: Valuska Gábor, konyves.blog.hu

Dragomán György / Fotó: Valuska Gábor, konyves.blog.hu

A különleges, koncepcióját tekintve is egyedinek mondható Művészasztal rendezvénysorozat célja, hogy a magyar írók, drámaírók színe-javát bemutassa Nyíregyházán, de a szokásostól eltérő módon: nemcsak beszélgetve velük, hanem műveikből alkotott színpadi produkciók révén is. A Művészasztal  Dragomán Györggyel A Vörös Postakocsi Műhely és a Móricz Zsigmond Színház együttműködése révén valósul meg, helyszíne a teátrum MŰvész Stúdiója. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

A beszélgetés során a vezértémák egyfelől a meghívott alkotó életművéhez igazodnak, másfelől a színházhoz kapcsolódnak. A beszélgetés mellett zenei betétek és performanszok színesítik az estet. Annak bemutatására törekszünk, hogyan működik együtt irodalom és színház, hogyan lesz egy, az író által szövegként megkomponált jelenetből vagy karakterből a dramaturg. a rendező és a színész munkájának, egyéni hozzáadott értékének köszönhetően élő valóság, hús-vér figura, a közönséget a székhez szögező jelenet?

A sorozat negyedik vendége számos díjjal kitüntetett író, műfordító, regényei több mint 30 nyelven jelentek meg. A fehér király c. regényéből film készült. Felesége Szabó T. Anna költő.

MŰVÉSZASZTAL a szabadságról
Vendég: Dragomán György író, műfordító.
Beszélgetőtársa és az est háziasszonya: Kováts Judit író
2018. április 11. (szerda), 17.00., MŰvész Stúdió
4400 Nyíregyháza, Bethlen G. u. 14.