Ismét bevetik a soproni verskommandót

2018 április 10. kedd, 15:11

Arany János költeményeit helyezi bevetésének középpontjába a Soproni Petőfi Színház verskommandója április 11-én. A színészek utcákon, tereken, buszon, vonaton, vasútállomáson, iskolában, polgármesteri hivatalban, könyvtárban, üzletben, gyógyközpontban a mondanak verseket az embereknek reggel fél kilenctől délután öt óráig a leghűségesebb városban.

Verskommandó Sopronban / Fotó:L Soproni Petőfi Színház

Verskommandó Sopronban / Fotó:L Soproni Petőfi Színház

Immár hatodik alkalommal ajándékoznak a Petőfi Színház színészei verseket az embereknek Sopronban váratlan helyszíneken a költészet napja alkalmából. A városban nagyon kedvelt kezdeményezés célja, hogy közvetlenül és kötetlenül felhívja a figyelmet erre az ünnepre, népszerűsítse az irodalmat, bemutassa a magyar kulturális értékeket, s bebizonyítsa: a versek hétköznapi életünk részesei lehetnek bárhol és bármikor.

A verskommandó idén is száz költeménnyel készült, a színészek ebből állították össze a helyszínekhez alkalmazkodva műsoraikat. Akad majd példa arra is, hogy ugyanazt a költeményt elmondva és elénekelve, megzenésítve is hallhatja majd a közönség.

Idén Simon Andrea, Szlúka Brigitta, Demeter Helga, Kiss Noró, Galkó Balázs, Horányi László, Ács Tamás, Papp Attila, Marosszéki Tamás és Savanyu Gergely vesz részt a teátrum hagyományos költészet napi küldetésében.