Fülöp Péter Olt Tamással pályázik a kaposvári színház vezetésére

2018 április 18. szerda, 22:25

Fülöp Péter a Csiky Gergely Színház megbízott igazgatója indul a teátrum vezetéséért.

A Csiky Gergely Színház rövid közleményben tudatta a hírt:

Fülöp Péter a Csiky Gergely Színház megbízott igazgatója benyújtotta Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatához a következő 5 évre vonatkozó elképzeléseit, terveit tartalmazó pályázatát, amelyben művészeti vezetőnek Olt Tamás színész-rendező urat nevezte meg.

Április 18-án, szerda délután a Társulat előtt ismertette a pályázat tartalmát, valamint Olt Tamás felkért művészeti vezető bemutatta művészeti elképzeléseit.

A pályázatot nyilvánosan elérhetővé tette, amely az alábbi linken érhető el:

https://www.csiky.hu/userfiles/2017-2018/DR_FULOP_PETER_IGAZGATOI_PALYAZAT_2018.pdf

Dr. Fülöp Péter / A Csiky Gergely Színház fotója

“Elsődleges célom, hogy a Csiky Gergely Színház tartósan a magyar színházi élet meghatározó szereplője legyen: olyan teátrum, amely azonos művészeti igényesség mellett ugyanúgy képes felvállalni a tabuk ledöntését, ahogy a hagyományok megőrzését. Felkért művészeti vezetőmmel – Olt Tamással – valljuk, hogy a színház kiemelt feladata a XXI. század intermediális társadalma aktuális problémáinak érzékeny, a magyar nyelviség és identitás prizmáján keresztüli bemutatása. A kaposvári teátrum a következő években ennek a felelősségtudatnak a jegyében határozza meg műsorát és művészeti koncepcióját. A XXI. század színháza egyre inkább túllépi az előadó-művészet határait, nyitva ezzel a társművészetek irányába. Ezt a tendenciáját felismerve a Csiky Gergely Színházat mint a régió egyetlen teátrumát, nem csupán művészeti, hanem kulturális központként is definiáljuk. Olyan unikális intézményt vizionálunk, amely a Kaposvár – Keszthely – Siófok háromszög dinamikus kultúra-közvetítő centruma” – írta pályázatában Fülöp Péter.