A Meseautóval nyílik a felújított nyíregyházi szabadtéri színpad

2018 április 26. csütörtök, 17:09

A Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit augusztus 18-án a felújított nyíregyházi szabadtéri színpad; ez az előadás lesz egyben a következő kőszínházi évad első bemutatója a nyírségi megyeszékhely teátrumában.

Madách Színház: Meseautó

Madách Színház: Meseautó

A Madách Színház 2016 végén bemutatott azonos című darabját Szente Vajk rendezésében állítják színpadra a Móricz Zsigmond Színház saját színészei, de a szereplőgárdában helyet kapott két, a Pesti Magyar Színiakadémiára járó növendék is – közölte Kirják Róbert, a nyíregyházi színház ügyvezető igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján.

Elmondta, hogy a Benczúr téren lévő szabadtéri színpad 1,2 milliárd forint értékű rekonstrukciója várhatóan júniusban befejeződik, a próbaüzem után augusztus közepén debütál a teljesen megújult, immár 987 néző befogadására képes színházi létesítmény. Az elmúlt években igen leromlott állapotú ingatlanon korszerű kiszolgáló épületeket építenek vizesblokkokkal, kisebb és csoportos vendég öltözőkkel, pihenőszobákkal, több raktárral és büfével.

A Nyíregyházi Szabadtéri Színpad látványterve

A Nyíregyházi Szabadtéri Színpad látványterve

A beruházás során megújul a növényzet, előrenevelt fákat telepítenek, fémvázas, eltolható ponyvaszerkezetet kap a színpad és a nézőtér, hangfogó falakat építenek, elvégzik a gépház, a rózsakert és a szökőkút teljes rekonstrukcióját, emellett éjszakai- és hangulatvilágítást kap az egész színpad és környezete.

Kirják Róbert az előadással kapcsolatban elmondta, a Meseautó a 2018/19-es színházi évadban a Móricz Zsigmond Színházban is műsorra kerül, a tervek szerint szeptember 15-től. Az augusztusi szabadtéri előadásra május 2-től lehet jegyet váltani a színház szervező- és jegyirodájában, valamint a teátrum weboldalán.

Forrás: MTI, Színház.org