Béres Attila a miskolci színházról: “Azt kívánom, hogy ne kopjon meg a mostani lendület”

2018 május 12. szombat, 9:23

A Miskolci Nemzeti Színház a 2018/2019-es évadban is egy 21. századi, minőségi előadásokat játszó nemzeti színház képét szeretné nyújtani a közönség felé. A színház igazgatóját, Béres Attilát tervekről és csapatszellemről a Borsod Online kérdezte.

A Borsod Online interjújából:

Béres Attila a Miskolci Nemzeti Színház jövő évadáról elmondta: “Ebben az évben nem szeretnék többet, mint ami tavaly történt. Az építkezés szakaszának mindjárt a végére érünk. Még nem tartunk ott, hogy hátradőlhetnénk, de az általunk követett irány jól látható, az évadtervezésben, a műsorstruktúrában, a színház belső működési rendjében. Az előadásainkban testet ölt, hogy mi az a minőség, amelyre törekszünk. Ezt kell megerősítenünk 2018-ban. Mert az nagyon jó, ha a szakmai értékelésben igen magasra jutunk, de ez csak egy fecske, és mi hosszú távra tervezünk, olyan elmélyült munkával, amelynek eredményeként stabil, erős színházzá válik a miskolci” – nyilatkozta az igazgató.

Béres Attila elárulta, a miskolci társulat ebben az évben részt egy csapatépítő eseményen: “Fontos, hogy akik naponta 10–15 órát töltenek együtt a színházban, más környezetben is felfedezzék egymást. Hiszek benne, és látom is, hogy ez közelebb hozza egymáshoz az embereket. Próbálunk ebből hagyományt teremteni” – szögezte le a direktor.

Arra a kérdésre, hogy lehetséges-e előadásnak megbuknia Miskolcon, ahol a színház közönsége a nyitottságáról híres, Béres Attila így felelt: “A bukást belülről, a lelkében éli meg az ember. Az előadás mindig elkészül. Csak van, amikor érezni, ez nem volt olyan jó. Jó, ha bevalljuk, ha tanulunk belőle. Mindenesetre bukásból nem kívánok sokat magunknak 2018-ra. Azt kívánom, hogy ne kopjon meg a lendület, amelyben a színház most van, és ami olyan előadásokat segített a világra, mint a Kivilágos kivirradtig, a Játék a kastélyban és sorolhatnám” – mondta.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

 
 

Kapcsolódó anyagok