A színészek mellett egy nézőt is díjaztak Pécsett

2018 május 27. vasárnap, 13:06

Május 25-én este a Balfácánt vacsorára című vígjáték premierjét követően került átadásra a Színészgép-díj és a Nézőgép-díj.

Stubendek Katalin átveszi a Színészgép-díjat / Fotó: Körtvélyesi László

Stubendek Katalin átveszi a Színészgép-díjat / Fotó: Körtvélyesi László

A Színészgép-díjat minden évadban a legtöbb előadást játszó színésznő és színész nyeri el. Idén ezt a címet Stubendek Katalin 220, Götz Attila 155 előadással érdemelte ki. Stubendek Katalin a Danubius Hotels jóvoltából egy all inclusive hosszú hétvégét tölthet Hévízen (az ajándékot Danka András a Palatinus Hotel igazgatója adta át), Götz Attila pedig egy kiváló borokból álló válogatást vehetett át Debreczeni Mónikától, a Vylyan Pincészet birtokigazgatójától.

Fotó: Körtvélyesi László

Fotó: Körtvélyesi László

A Színészgép-díj mintájára néhány éve Nézőgép-díjat is odaítélnek annak a nézőnek, aki a legtöbb jegyet váltotta az évadban, azaz a legtöbb alkalommal járt a Pécsi Nemzeti Színházban. Idén egy különleges “nézőgépet” köszönthettünk, aki a teátrum csupán egyetlen előadása iránt érdeklődött, ám azt minden egyes műsorra kerülésekor, azaz 33 alkalommal megtekintette. Ez pedig nem volt más mint a Boeing, Boeing című vígjáték, amelyben Vári Évát is láthatta a közönség. Az idei Nézőgép-díjas, Pápai Zsuzsanna a Kossuth-díjas színművész rajongója, és minden alkalommal megnézi azt az előadást, amelyben a művésznő szerepel. Hogy a díj mellé még egy meglepetéssel szolgáljanak a leglelkesebb nézőnek, a díjat Vári Évától vehette át. Ajándéka az oklevél mellé egy úgynevezett “Dolgozói kártya”, mellyel a jövő évad előadásait 50% kedvezménnyel látogathatja.