Adorjáni Bálint lett Kecskemét kedvence

2018 június 03. vasárnap, 15:47

Átadták a “kis-Oscar” díjakat Kecskeméten.

Fotó: keol.hu

Fotó: keol.hu

Gálaműsor keretében adták át pénteken a kecskeméti Katona József Színházban a 2017/18-as évad LEG-jeinek díjait. Az első évadzáró díjátadót még 2009-ben rendezték, és azóta is nagy izgalommal várja a ma már „Együtt a Művészetért Gálának” nevezett eseményt a szakma és a közönség egyaránt. Az elismerés mögött Seres Sára, az Együtt a Művészetért! díjátadó gála szervezője, valamint jelentős anyagi támogatók állnak.

Ezúttal is a közönség döntött arról, mely darabok és színészek érdemelték ki a rangos elismerést. Majd a pénteken este megtartott gálán , a Decsi Edit és Märcz Fruzsina által vezetett műsor közben hirdették ki a tíz kategória győztesét. Akiknek a díjakat az adományozók képviselői adták át a színpadon.

A legjobb jelmeztervező Mátravölgyi Ákos, a legjobb díszlettervező Szlávik István, a legjobb női epizodista Decsi Edit, a legjobb férfi epizodista Aradi Imre, a legjobb táncművész Szőllősi Kriszta, a legjobb színésznő Dobó Enikő, a legjobb színész: Kocsis Pál, a legjobb kisszínházi előadás a Képzelt beteg, a legjobb előadás a Csárdáskirálynő lett. A város kedvence díjat Adorjáni Bálint kapta. A gála végén adta át Cseke Péter direktor a színházvezetés nevében a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó Latabár Kálmán-díjat, amelyet ebben az évadban Farkas Ádám érdemelt ki.

Forrás: keol.hu