Udvaros Dorottya és László Zsolt is fellép a Szegedi Várjátékokon

2018 június 12. kedd, 15:14
Július 5-től több mint három héten át az egész család számára tartalmas programokat, köztük tizenhat színházi előadást kínál a Szegedi Várjátékok, melyen a szervező Pinceszínház saját produkciójában bemutatják a Madarat tolláról című gyermekeknek szóló zenés darabot is.

A fesztivál hagyományosan a legkisebbeknek szóló műsorral indul, délelőtt és délután meséket és bábelőadások várják a gyermekeket – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Udvaros Dorottya és László Zsolt A szív hídjaiban / Fotó: Orlai Produkció

Udvaros Dorottya és László Zsolt A szív hídjaiban / Fotó: Orlai Produkció

A fesztivál első hetében a Szabad Ötletek Színháza, a Szép Ernő Színház, a WestEnd Színház és a Fabula Bábszínház vendégszerepel gyermekdarabjaival Szegeden, valamint műsorra tűzik a Szegedi Pinceszínház Darvasi László regényéből készült meseelőadását, a Trapitit is. Az előadások mellett számos ingyenes program: állatsimogató, lovasszekerezés, ugrálóvár és játszósarok várja a családokat.

A következő héten a Várszínházi estéken két vendégprodukciót láthat a közönség: Udvaros Dorottya és László Zsolt főszereplésével Robert James Waller Madison megye hídjai című regényének színpadi változatát, A szív hídjait, valamint a Jövőre veled ugyanitt 2-t Gubík Ágival és Perjés Jánossal.

Évtizedes hagyomány, hogy a szegedi Pinceszínház a Várjátékokon áll nyári bemutatójával a közönség elé, ez idén a Madarat tolláról című zenés mesejáték lesz, melyet július 20-tól összesen hat estén játszanak a Stefánián. A szeretetről és barátságról szóló darabot a mű tavalyi, veszprémi ősbemutatóját is rendező Tóth Loon állítja színpadra.