Díjesővel zárta évadát a Griff Bábszínház

2018 június 17. vasárnap, 12:36

Több mint 5500 bérletes, 323 előadás, 38 ezer néző, 140 tájelőadás. A számok nyelvén így összegezhető a Griff Bábszínház most záruló évada.

A Griff Bábszínház társulata / Fotó: PU/Zalai Hírlap

A Griff Bábszínház társulata / Fotó: PU/Zalai Hírlap

Az évadzáró társulati ülésen a számok mögött meghúzódó munkáról is szólt Szűcs István direktor. Kiemelte, nagy terhelés nehezedett a bábszínészek vállára, az egy főre eső átlagos előadásszám 153 volt, nagyon kevés idő maradt a regenerálódásra. A kemény munkát a szakma elismerése honorálta, egyre több fesztiválra kapnak meghívást, ahol díjakat is nyertek a produkcióik.

Költségvetésük biztos lábakon áll, köszönhetően a bérletesek magas számából következő bevételnövekedésnek. Számos pluszkiadást azonban maguknak kellett kigazdálkodni, ezért az ország többi társulatával együtt tárgyalni szeretnének az új kormány kulturális vezetésével a vidéki bábszínházak finanszírozásáról. Égető szükségük volna egy új mikrobuszra, valamint saját próbateremre.

Az elismerések közül a legtöbbet játszó színésznek járó díjat idén is B. Szolnok Ágnes érdemelte ki (213 előadással), az év társulati tagja címet pedig Dala Józsefné vehette át. Távozik a társulattól Kosznovszky Márton, Üveges Anita és Ritz Ármin, új tagként érkezik a kolozsvári egyetemen most diplomázó Duna Orsolya Réka.

Forrás: zaol.hu