Szabadtéri előadásokkal is vár a debreceni Páholy Lakásszínház

2018 június 22. péntek, 12:20

Páholyudvar néven három szabadtéri bemutatóval készül a debreceni Arany János utca 6. szám alatt a nyár folyamán a Páholy Lakásszínház.

Adorjáni Bálint és Szávai Viktória

Adorjáni Bálint és Szávai Viktória

Végh Veronika, a Páholy vezetője elmondta, gondolkodtak egy ideje nyári színházban, ám a lakásszínházban ilyenkor nagyon meleg van, így – nézői felvetésre – a szomszédukban elhelyezkedő, bájos udvarra esett a választásuk, ahol első alkalommal a 30-as évek hamisítatlan hangulatával és igazi, udvarlós darabbal várják mind a Páholy-függőket, mind az új vendégeket július 7-én. A hosszú ruha és a csipkekesztyű ugyan nem kötelező, de örülnek annak, aki ebben érkezik a Kié vagy, mondd? című, előadásra, amelynek főszereplője Szávai Viktória és Adorjáni Bálint, akik a kor nagy slágerein keresztül mesélik el bonyolult szerelmük történetét.

Ezt Csáki Benedek rendezésében a Júlia című darab követi július 25-én, amit a Páholy Ifjúsági Színház fiatal művészei adnak elő. A Júlia Shakespeare klasszikusának átirata, amiből kiderül, mi érdekli a mai tinédzsereket Rómeó és Júlia tragikus történetéből. A Lengyelországban fesztiválnyertes alkotás után könyvszínházi előadásra várják a nagyérdeműt: Trill Zsolt és Balsai Móni Mészöly Miklós és Polcz Alaine hosszú házasságának levelezését tárja elénk.

Forrás: civishir.hu