Évadzárás Tatabányán – Danis Lídia, Mikola Gergő, Bakonyi Csilla és Kardos Róbert is díjat kapott

2018 június 25. hétfő, 11:41

Június 22-én megtartotta évadzáró társulati ülését a Jászai Mari Színház. A hagyományoknak megfelelően átadásra kerültek az évad művészi teljesítményeit elismerni szándékozó díjak is.

Kardos Róbert, Danis Lídia, Mikola Gergő, Bakonyi Csilla/ Forrás: Jászai Mari Színház, Prokl Violetta

A közönség szavazatai alapján az évad legjobb előadása Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila mjuzikelkámedije, a Csoportterápia lett Simon Kornél rendezésében, az évad legjobb színésznőjének járó díjat Danis Lídia, az évad legjobb színészének járó díjat pedig Mikola Gergő vehette át.

A társulat szavazatai alapján szavazategyenlőség mellett Danis Lídiának és Bakonyi Csillának az évad legjobb női alakításáért, Kardos Róbertnek pedig az évad legjobb férfi alakításáért járó Jászai Gyűrű-díjat adták át.

Bakonyi Csilla, Kardos Róbert, Danis Lídia / Forrás: Jászai Mari Színház, Prokl Violetta

Kardos Róbert úgy fogalmazott, a saját társulattól kapott elismerés mindig meghatja az embert. Azt, hogy ezt a díjat pedig már másodszor is megkapta, felfoghatatlannak tartja. A színész hozzátette, minden előadásra büszke, de különösen fontosak voltak neki A mi osztályunk és a Játék a kastélyban című darabok. Kardos Róbert színésztársai munkáját is méltatta, mondván, színházat nem lehet egyedül „csinálni”.

Kardos Róbert / Forrás: Jászai Mari Színház, Prokl Violetta

Mikola Gergő elmondta: “Ha feltesszük azt a kérdést, mi a színház feladata, a válasz: a közönségért dolgozunk. Ennél csodálatosabb visszajelzést elképzelni sem tudok, mint amit ma kaptam tőlük. Bátor évadon vagyunk túl, a darabválasztások terén komolyat vállalt színházunk. A nézők reakciójából úgy tűnik, jó útra léptünk, ezt folytatjuk majd a következő esztendőben is.

Mikola Gergő / Forrás: Jászai Mari Színház, Prokl Violetta

Bakonyi Csilla arról beszélt, szíve szerint tizenkét gyűrűt osztott volna ki a társulat tagjai között, mert mindenki emberfeletti teljesítményt nyújtott. Az elmúlt évet tanulságosnak nevezte, rengeteg feladatot kapott: “A mi osztályunk után beültünk a tárgyalóterembe, a Tizenkét dühös ember és a Terror is ezen a helyszínen játszódik. Különösen érdekes volt, mikor jogászok tekintették meg utóbbit. Volt egy hölgy, aki külön írt a társulatnak egy hosszú, részletes levelet róla, szívmelengető volt olvasni a sorait. Örülnék neki, ha valamilyen úton-módon még előadhatnánk. Az öldöklés istene című produkcióba is beállhattam, hihetetlen élmény volt és jövőre is játsszuk még” – nyilatkozta.

Bakonyi Csilla, Danis Lídia / Forrás: Jászai Mari Színház, Prokl Violetta

Danis Lídiának mindkét elismerés nagyon jólesett: “Ha az ember díjat kap, akkor boldog. Megható, hogy a közönség szeret és szavazott rám. A társulati díj azért fontos, mert a kollégáim is egyetértenek ezzel – hangoztatta Danis Lídia – Fontos, üzenettel bíró előadásokon vagyunk túl. Kalandos, izgalmas évet zártam, sok új rendezővel dolgozhattam együtt” – hangsúlyozta.

Forrás: Jászai Mari Színház / Kemma.hu