A programok fele ingyenesen látogatható a Szarvasi Vízi Színházban

2018 június 28. csütörtök, 10:00

A koncepció kialakításánál idén is arra törekedtek a szervezők, hogy szinte minden műfaj teret kapjon a csillagos ég alatt.

2018 nyarán többek között olyan előadások láthatóak Szarvason, mint a Leszállás Párizsban, a My Fair Lady, a Bob herceg, A férjvadász, A miniszter félrelép, a Függöny fel, a Lucifer show, a Cinderella, a Monte Cristo grófja, vagy az Örömlányok végnapjai. A belépődíjas nagyszínházi produkciók közötti napokon pedig ingyenes előadásokat láthatnak a nézők.

A Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. által – a Békéscsabai Jókai Színház szakmai felügyelete mellett – üzemeltetett nyári színházban idén olyan sztárok lépnek színre többek között, mint Bozsó József, Dósa Mátyás, Dunai Tamás, Erdélyi Timea, Fodor Zsóka, Gesztesi Károly, Gregor Bernadett, Gubik Petra, Mikó István, Miller Zoltán, Pindroch Csaba, Szacsvay László, Szomor György vagy éppen Szőke Zoltán.

Szomor György, Papp Barbara / Jókai Színház: My Fair Lady

A koncepció kialakításánál idén is arra törekedtek a szervezők, hogy szinte minden műfaj teret kapjon a csillagos ég alatt: operett, táncjáték, próza, musical, koncert, mese, cirkuszművészet. Ebben a szezonban is sor kerül a Magyar Teátrum Nyári Fesztiválra, ahol a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai mutatkoznak be előadásaikkal, immár 7. alkalommal.

A Szarvasi Vízi Színházban idén is minden este történik valami. A belépődíjas nagyszínházi produkciók közötti napokon ingyenes előadásokat láthatnak a nézők – a programok közel fele ingyenesen tekinthető meg. A teátrum első évadától nagy sikerrel fut a – Magyarországon egyedülálló – Vers a víz fölött programsorozat, amely az elmúlt években kiegészült a Dal a víz fölött, a Tánc a víz fölött, a Film a víz fölött, a Ked­vencek a víz fölött, valamint a Szarvasiak a víz fölött estekkel, de mindig van új íz a víz fölött.

Liszi Melinda, Tege Antal, Csomós Lajos / Jókai Színház: Leszállás Párizsban / Fotó: A-Team, Nyári A.

Idén két újdonsággal is bővít­ik a kínálatot. A Talkshow a víz fölött – Mellettem az utódom esteken a színházművészet ünne­pelt színészeivel és ígéretes művészcsemetéikkel találkozhat a közönség. Olyan elis­mert színművészeket és gyermekeiket sike­rült megnyerniük ezekre az estekre, mint a Kovács Frigyes és Kovács Tamás, Straub Dezső és Straub Péter, Oberfrank Pál és Oberfrank Réka, valamint a Hűvösvölgyi Ildikó és Kisfaludy Zsófia „párosokat”. A Zene a víz fölött esteken ismert kamarazenekarok közismert dal­lamokat játszanak a publikumnak. A belépés ezekre az alkalmakra díjtalan.

Már évek óta cirkuszművészeti produkciók is színesítik a kínálatot. A Fővárosi Nagycirkusz artistái a Lili és Lali Meseországban című előadásban kápráztatják el a legkisebbeket, míg Fekete Péter Jászai Mari-díjas rendező „Megtanulom, megőrzöm, továbbadom…” címmel álmodja színre a cirkuszi di­nasztiák műsorát a generációról generációra szálló tudás jegyében.

kecskeméti Katona József Színház: Függöny fel!

2018 a családok éve. Szarvason minden szerdán 19.30-tól meseelőadás látható, melyeket a 14 év alattiak 20% kedvezménnyel jogosultak megtekinteni. Idén már harmadik alkalommal valósul meg a „Jutalom a jó eredményért!” akció, melynek keretében azok a szarvasi gyerekek, akik javítottak a bizonyítványukon, egy-egy szabadon választható meseelőadásra szóló kupont kapnak ajándékba.

Ebben az évadban is lesznek akadálymentesített előadások a Szarvasi Vízi Színházban. A My Fair Lady című előadást jelnyelvi tolmácsolással is játsszák, és egy verses estet szintén színházi jelnyelvi tolmács segítségével igyekeznek a hallássérülteknek is közösségi élménnyé tenni.

A házigazda, a szarvasi Cervinus Teátrum ismét összművészeti fesztivált rendez július 11-étől 24-éig. A szlovák nemzetiségi kultúrát is képviselő teátrum kínálatában szerepel többek között a Hotel Menthol, az Ármány és szerelem musical, a Valahol Európában, a Csodaszarvas musical, valamint a Drótos Jankó/Janko Drotár című ifjúsági táncszínházi előadás.

Részletes program ide kattintva érhető el.