Nyári színházi sorozat indul a szegedi városháza udvarán

2018 július 01. vasárnap, 12:19

Július 3-án Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert Libikóka című zenés pódiumestjével elkezdődik a nyári kulturális programok sorozata a szegedi városháza udvarán.

Kozma József, a szegedi közgyűlés kulturális bizottságának elnöke a sorozatot bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a város lakói és az ide látogató vendégek hozzászokhattak, hogy nyáron is minőségi programok várják őket. Először 1970-ben Vaszy Viktor kezdeményezésére szerveztek komolyzenei koncerteket a városháza neobarokk épületének udvarán. Azóta hagyomány, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszabású produkciói mellett itt is igényes programokat kínálnak a nézőknek.

Július 9-én és 10-én a Szegedi Nemzeti Színház művészei állítják színpadra Varsányi Anna Ünnep című művét. A humoros történet rendezője és egyik főszereplője Szilágyi Annamária, férjét Kárász Zénó alakítja. Július 12-én Pindroch Csaba Segítség, megnősültem! című egyszemélyes komédiája következik. Másnap a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója, Eric-Emmanuel Schmitt Rejtélyes viszonyok darabja szerepel a műsoron. A sorozat zárásaként, július 16-án az IH Rendezvényközpontban mutatják be a Second Life avagy Kétéletem című intim, önfeltáró színdarabot Dömötör András rendezésében.

Július 20-án kezdődnek a Kávéházi esték a szegedi Idősügyi tanács szervezésében. Polgár Gyula és barátainak estjén igényes könnyűzene csendül föl a Régi zongoristák klubja tagjainak tolmácsolásában. A kávéházi zenészek országos vetélkedőjén a Rajkó zenekar, a szegedi Rácz Lajos és zenekara, valamint ifj. Sárközi Lali szórakoztatja az egybegyűlteket. Július 22-én a táncé a főszerep: a deszki Tiszavirág néptáncegyüttes, Pavane táncegyüttes és az Akropolisz táncszínház produkcióit láthatja a közönség.

A Muzsikáló Udvar programja július 24-én Budapest Ragtime Band Minden, ami zene! című koncertjével indul, a műsoron dzsessz, opera, népzene szerepel ragtime stílusban. A következő napon a Talamba Ütőegyüttes és Tabatabai Nejad Flóra különböző nemzetek hagyományos zenéjével invitálják virtuális Föld körüli utazásra a nézőket. A hónap utolsó napján Gájer Bálint szvingestje hallható. Több mint egy évtizede a városházi nyári koncertek visszatérő vendége a szegedi Fool Moon, augusztus 3-án vendégük egy másik acapella együttes, a Singer Street lesz.

Forrás: MTI, Színház.org