Rettenetes szülők – Az új évad első bemutatójára készülnek Nyíregyházán

2018 július 12. csütörtök, 8:00

Jean Cocteau darabját novemberben mutatja be a Móricz Zsigmond Színház Keresztes Attila rendezésében.

Rettenetes szülők olvasópróba / Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Rettenetes szülők olvasópróba / Fotó: Móricz Zsigmond Színház

A Móricz Zsigmond Színház ajánlója:

„Egy nő szelleme kísért ebben a házban, egy nagyon fiatal nőé…”

 

Egy cirkuszkocsiban különös család lakik: Georges, az Apa, aki a tenger alatti puska feltalálásától reméli élete tündöklő megújulását; Yvonne, a Georges-ba már nem, de közös fiukba annál inkább szerelmes Anya; Michel, a „holdlakó”, a művészlelkű, álmodozó Fiú; és Léo, a hóbortos, sógorába szerelmes Nagynéni, afféle családi porondmester.

Az élet egy furcsa, tragikomikus játék, vallják kötélen táncoló életükkel mindannyian, a család, a házasélet pedig nem más, mint manézs, cirkuszporond, ahol szívünkkel a kezünkben, vagy épp tarka bohócruha mögé rejtve gyakran mi is háló nélkül ugrunk salto mortalét. Egy nap azután egy fiatal lány, Madeleine lép be ebbe a különös és zárt világba – mi történik, ha az új jövevény hullámokat vet maga körül, kinek mit hoz az életébe, és milyen végkifejlettel járhat mindez…?

Jean Cocteau saját darabjából nagy sikerű filmváltozatot is rendezett, Jean Marais-val az egyik főszerepben, a legendás magyar tévéváltozatban Gábor Miklós és Vass Éva játszották a főbb szerepeket. A szerelem és gyűlölet hullámvasútjának sajátos játékát ezúttal a színházunkban már több sikeres produkciót is színpadra állító Keresztes Attila rendezi.

Móricz Zsigmond Színház

Móricz Zsigmond Színház

JEAN COCTEAU
RETTENETES SZÜLŐK

Yvonne PREGITZER FRUZSINA
Léonie HORVÁTH RÉKA
Madeleine JENEI JUDIT
Georges HORVÁTH LÁSZLÓ ATTILA
Michel FELLINGER DOMONKOS

Rendező: KERESZTES ATTILA

Bemutató: 2018. szeptember 7., péntek 19,30 óra
Krúdy Kamara