Egész nyáron úton a nyíregyházi színészházaspár

2018 július 31. kedd, 8:24

Sok fiatal nyaralását teszi az idén is felejthetetlenné a Móricz Zsigmond Színház két művésze, Munkácsi Anita és Nagyidai Gergő.

Munkácsi Anita és Nagyidai Gergő A név: Carmen című darabban / Fotó: Novák-Hajtó Éva, kelet.hu

Munkácsi Anita és Nagyidai Gergő A név: Carmen című darabban / Fotó: Novák-Hajtó Éva, kelet.hu

Szinte egész nyáron úton vannak: áldásos munkájukat az ország egyik pontján lévő tábor zárása után egy másikban folytatják. Munkácsi Anita a Nyíregyházi Naplónak elmondta, különösen Nagyidai Gergő mögött van kemény időszak, hiszen négy táborozáson van túl. Először a szülővárosában, Cegléden szerveztek és tartottak foglalkozásokat a Hátsó Színpad Alapítvány jóvoltából sajátos nevelési igényű gyermekeknek. Ezután Gergő Tiszavasváriban üdültetett hátrányos helyzetű gyermekeket, majd a ZEN-élünk Egyesület szervezésében egy leveleki táboroztatás következett.

Nemrég ért véget a már több mint tíz év óta Máriapócson tartott színjátszótábor. “Van a gyermekek között tízéves éppúgy, mint tizennyolc, akik nemcsak Magyarország különböző területeiről érkeznek ide, de a határainkon túlról is. Társulatunk tagjai közül csoportot vezetett most rajtunk kívül Dézsi Darinka, Kosik Anita, Urmai Gábor és Vámosi Máté is. Nagyon keményen dolgoztak a csapatok, hogy be tudjanak mutatni egy-egy darabot” – mesélte a színésznő.

“Mind a kettőnkre nagyszerű feladatok várnak a színházban az új évad során. Először Zsótér Sándor rendezésében lépek színre a Gyilkosság meghirdetve című krimiben, ami nagyon érdekesnek ígérkezik, már csak azért is, mert szokatlanul sok színésznő játszik az előadásban. Februárban mutatjuk be a Hamupipőkét, aminek a címszereplője leszek. A mindenki által ismert történetet ezúttal kicsit másként meséljük el. Nagy örömömre énekelni is fogok benne. Gergőre először Shakespeare Macbeth-je vár, amit a Balfácánt vacsorára című bohózat követ Verebes István rendezésében” – számolt be Munkácsi Anita.

Forrás: Nyíregyházi Napló