Fedák Sári – Szentendrén lép fel Szűcs Nelli önálló estjével

2018 augusztus 02. csütörtök, 9:30

Két különleges művésznő, két vérbeli színházi díva téren és időn átívelő találkozásának lehetünk szemtanúi augusztus 5-én, a Szentendrei Teátrum színpadán.

Szűcs Nelli / Nemzeti Színház: Fedák Sári / Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Szűcs Nelli és Fedák Sári, a magyar operett nagyasszonya is Beregszászról származik. Ennél több is összeköti azonban a két színésznőt, többek közt az az előadás, amelyben a Nemzeti Színház művésze mutatja be a legendás primadonna közel sem könnyű sorsát.

Szűcs Nellit Fedák Sári hihetetlen ereje, tehetsége, tévedései és önkritikája inspirálták, ezt szeretné megmutatni a nézőknek: “Remélem, sikerül cáfolnom néhány vele kapcsolatos pletykát, igazságtalan vádaskodást – mondta a színésznő a Nemzeti magazinjában – Elsősorban az embert szeretném megmutatni, a művészt, akinek voltak ugyan rossz döntései, és nagy árat kellett fizetnie mindezért – megjárta a poklokat, feljelentették, bebörtönözték, száműzték –, mégis ember tudott maradni“ – nyilatkozta.

Szűcs Nelli / Nemzeti Színház: Fedák Sári / Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Az előadás szeretné feleleveníteni a XX. század egyik legnagyobb magyar színésznőjének emlékét, megismertetni a közönséggel nem mindennapi életének részleteit és az igazságot. A II. Világháború utáni politikai  rendszer Fedák Sárit méltatlan és bizonyítatlan vádak miatt börtönbüntetésre ítélte, és emiatt soha többé nem léphetett szeretett hazájában színpadra.

Szűcs Nelli / Nemzeti Színház: Fedák Sári / Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Az előadás anyagát többek közt emlékiratából, az Útközben és a “Te csak most aludjál, Liliom…” című könyvből, részben egyéb megemlékezésekből, leveleiből, állították össze az alkotók. A produkciónak, melyet Dávid Zsuzsa rendezett, természetesen kihagyhatatlan részei azok a dalok, melyeket Fedák Sári leghíresebb szerepeiben énekelt a színpadon.

A Szentendrei Teátrum műsorán 2018. augusztus 5-én, vasárnap a Városháza dísztermében láthatják a nézők az estet.

Jegyek az előadásra 3000 forintért kaphatók ide kattintva.