Finisben a Nyíregyházi Szabadtéri Színpad felújítása

2018 augusztus 14. kedd, 10:18

A közel 120 éves Benczúr és Bessenyei térről eltűnnek a salakos sétányok, a színház felőli oldalra futópályát építenek, míg a túloldalon a szabadtéri színpad átalakítása folyik – számolt be a Szabolcsihír.

Fotó: Máté János, szabolcsihir.hu

Fotó: Máté János, szabolcsihir.hu

Ráfért már a felújítás mindkettőre, ehhez nem fér kétség, arról viszont már megoszlanak a vélemények, szabad-e ennyire belenyúlni egy műemlékbe, mint ahogyan az a szabadtérivel történt, vajon a sok beton nem hat-e nyomasztólag a téren körben megszépült polgárházakra, épületekre, megőrzi-e múlt század eleji báját a rózsakert, ha ott már szilárd burkolat lesz, és hogyan viselik a beavatkozást a környezetükbe a tereken álló fák – írja a portál. Mindez hamarosan kiderül, hiszen javában folynak a Meseautó próbái, ezzel a darabbal nyit a szabadtéri augusztus 18-án.

A szabadtéri színpad rekonstrukciója 1,2 milliárd forintba kerül, a létesítmény 987 néző befogadására képes. Az elmúlt években igen leromlott állapotú ingatlanon korszerű kiszolgáló épületeket építettek vizesblokkokkal, kisebb és csoportos vendégöltözőkkel, pihenőszobákkal, több raktárral és büfével.

Fotó: Máté János, szabolcsihir.hu

Fotó: Máté János, szabolcsihir.hu

A beruházás során megújult a növényzet, előrenevelt fákat telepítettek, fémvázas, eltolható ponyvaszerkezetet kap a színpad és a nézőtér, hangfogó falakat építettek, elvégezték a gépház, a rózsakert és a szökőkút teljes rekonstrukcióját, emellett éjszakai- és hangulatvilágítást kap az egész színpad és környezete.