“A talpon maradásunk forgott kockán” – A Pannon Várszínház évadáról

2018 augusztus 19. vasárnap, 9:03

Meggyőző számokkal és sok jó hírrel szolgált a társulat kissé rendhagyó időpontban összehívott évadzáró társulati ülésén Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgató-rendezője. A legnagyobb szenzáció, hogy a tavalyi évad 51 772 nézőjéhez képest a mostani előadásait 92 659 színházkedvelő látta – számolt be a veszpremkukac.hu.

Fotó: Révész Erika, veszpremkukac.hu

Fotó: Révész Erika, veszpremkukac.hu

A Pannon Várszínház most zárult évadában öt felnőtt és egy ifjúsági bemutatót tartottak, amelyek közül az igazgató a Bűn és bűnhődés színpadi adaptációjára a legbüszkébb. A megelőző évadban 199, a mostaniban 217 alkalommal léptek színpadra a társulat színészei. Tavaly nyáron 34, idén 42 saját előadással szerepelt a színház az ország különböző településein. A Pál utcai fiúkkal úgy tartottak 64 előadást 28 831 néző előtt, hogy a szerződésük szerint az először a Vígszínházban bemutatott darabot nem játszhatják a fővárosban, valamint olyan vidéki és határon túli településen sem, amelynek saját kőszínháza van.

– Az évi 110 millió forintos állami támogatásunkat egy törvényi változás következtében 2013. január 1-jén elveszítettük – folytatta Vándorfi László. – Ez edig 660 millió forint mínuszt jelent nekünk, ráadásul az évadban nem tudott megvalósulni egy önkormányzat 30 millió forintos támogatása. A talpon maradásunk forgott kockán, de összességében mégis 18 százalékos béremelést tudtunk adni augusztus 1-jétől. A következő szezonunk sem hagy bennünket elkényelmesedni. Az évad műsorára tűzött előadások már bizonyítottak, nekünk pedig egyre jobbnak kell lennünk, hogy ne engedjünk a színvonalból.

Pap Lívia és Vándorfi László / Fotó: vehir.hu

Pap Lívia és Vándorfi László / Fotó: vehir.hu

Az igazgató bejelentette, hogy Lenchés Márton és Farkas-Csányi Attila a következő évadtól máshol folytatják a munkát, viszont érkezik Kárpáti Barbara és Egri Zsófia.

Az idei évadban a közönségtől a legtöbb szavazatot Pap Lívia kapta, őt Szelle Dávid és Molnár Ervin követte. A szakmai díjakat idén Kovács Ágnes Magdolna és Koscsisák András vette át az igazgatótól. Bakonyi József órásmester, a színház régi támogatója négy művészt ajándékozott meg: Kovács Ágnes Magdolnát, Szente Árpád Csabát, Oravecz Editet és Keresztesi Lászlót.

Forrás: veszpremkukac.hu